Imatge a color de Sant Joan Baptista La Salle
SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 7 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge, 7 d'abril del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el creador dels Germans de les Escoles Cristianes

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest diumenge Sant Joan Baptista La Salle, patró de mestres i educadors.

Qui és Sant Joan Baptista La Salle, el Sant més important d'aquest diumenge 7 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Joan Baptista La Salle, que va néixer a Remis, França, l'abril de l'any 1651. Amb 11 anys va rebre la tonsura, una cerimònia litúrgica en què es talla un tros de cabell de la coroneta per indicar la seva entrada al clergat. Més tard va ser nomenat canònic de la Catedral de Remis.

Va quedar orfe i, per ser el primogènit, va fer front a l'administració dels béns de la família. Amb 27 anys va finalitzar els estudis de Teologia i va ser ordenat sacerdot. Dos anys més tard va obtenir el títol de doctor.

Sant Joan Baptista estava molt preocupat per la situació dels més pobres, i per això els hi va dedicar la seva vida. Va invertir tots els seus estalvis i va crear el que més tard es coneixeria com els Germans de les Escoles Cristianes.

Va haver d'enfrontar-se a l'oposició de les autoritats eclesiàstiques. Aquestes s'oposaven a la creació d'una nova institució educativa cristiana que permetés als alumnes instruir-se sense pagar. Amb tot, la seva obra es va estendre ràpidament i va ser reconeguda a tot el món.

Va ser la primera comunitat educativa que va proposar programes de formació de mestres seglars, cursos dominicals per a joves treballadors i programes de reinserció de delinqüents. Va morir en el mes d'abril de 1719, però la seva obra perdura a través de les escoles Lasallistas a més de 80 països.

Joan Baptista és un nom d'origen hebreu (Joan) i grec (Baptista) el significat del qual és 'Déu és misericordiós i és el que bateja'. Aquest 7 d'abril, 370 homes celebren el seu sant.

Sant Enric Walpole

Sant Enric Walpole va ser un religiós de la Companyia de Jesús d'origen anglès, que va viure al segle XVII. Després d'assistir al martiri de Sant Edmund Campió es va convertir al catolicisme i va estudi per al sacerdoci al col·legi anglès de Roma. Va ser capturat i portat a Londres, on va morir torturat després de ser condemnat per traïció a la reina.

Primer pla a color de Sant Enric Walpole

Beata Maria Asunta Pallota

La beata Maria Asunta Pallota va ser una religiosa d'origen italià que va viure al segle XIX. Va pertànyer a l'Institut de Germanes Franciscanes Missioneres de Maria. Dedicada a càrrecs humils, va treballar pel regne de Crist de manera senzilla i ignorada.

Primer pla en blanc i negre de la Beata Maria Asunta Pallota

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge 7 d'abril

El Santoral de l'Església Catòlica ens recorda a més la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Aibert
  • Sant Caliopi
  • Sant Hegesip
  • Sant Germà Josep
  • Sant Jordi de Lesbos
  • Sant Pelusi
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: