Primer pla a color de Sant Anselm de Canterbury

SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 21 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge, 21 d'abril del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un monjo benedictí d'origen italià

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest diumenge Sant Anselm, que va ser arquebisbe de Canterbury i important religiós, filòsof i polític.

Qui va ser Sant Anselm, el Sant més destacat d'aquest diumenge 21 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment a Sant Anselm de Canterbury. Va néixer l'any 1034 a Aosta, una ciutat dels Alps italians. Hereu d'un llinatge noble del Piemont, una zona molt rica, va adquirir gran fe i consciència religiosa gràcies a la devoció i la influència materna.

Va ingressar a l'Ordre Benedictina per tal de continuar la carrera eclesiàstica. Més endavant va ser nomenat abat i va finalitzar els seus dies com a arquebisbe de Canterbury, cosa que va suposar un destacat ascens dins de l'Església.

Va destacar com a filòsof i teòleg. També és conegut per ser un polític rellevant a Anglaterra, on va defensar el dret de l'Església a ser lliure i impedir les amenaces cismàtiques que l'aguaitaven. És recordat, a més, per ser el pare de l'escolàstica i pel seu conegut argument ontològic a l'àmbit filosòfic.

Anselm és un nom d'origen germà i el seu significat és 'el protegit dels déus'. Actualment, uns 96 homes celebren avui a Espanya el seu sant gràcies a Sant Anselm de Canterbury.

Sant Conrat de Parzham Birndorfer

Sant Conrat de Parzham Birndorfer va ser un religiós d'origen alemany que va pertànyer a l'Ordre dels Germans Menors Caputxins. Va viure al segle XIX i durant més de quaranta anys va exercir l'humil ofici de porter. Sempre generós amb els pobres, no va acomiadar mai ningú sense haver-li ajudat.

Primer pla a color de Sant Conrat de Parzham Birndorfer

Sant Román Adame

Sant Román Adame prevere i màrtir d'origen mexicà que va viure entre els segles XIX i XX. En la persecució contra l'Església va ser martiritzat per confessar la seva Fe en Crist Rei.

Primer pla a color de Sant Román Adame

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge 21 d'abril

El Santoral de l'Església Catòlica ens recorda a més la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Anastasi Hegumen
  • Sant Apoloni filòsof
  • Sant Maelrubo
  • Sant Arist d'Alexandria
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: