Imatge a color de Santa Maria Micaela del Santíssim Sagrament
SOCIETAT

Santoral d'avui, dissabte, 15 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dissabte, 15 de juny de 2024, l'Església Catòlica recorda una religiosa que va rescatar dones de la prostitució

Aquest dissabte el Santoral de l'Església Catòlica recorda la fundadora de la Congregació de les Esclaves del Santíssim Sagrament i de la Caritat.

Qui va ser Santa Maria Micaela del Santíssim Sagrament, la Santa més important del dissabte, 15 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Santa Maria Micaela del Santíssim Sagrament que va néixer a Madrid el 1809.

Pertanyent a una família de la noblesa, els seus pares van morir sent ella molt jove. Tenia dues germanes, una va embogir per presenciar un penjament sent nena. L'altra es va exiliar pels conflictes polítics del marit.

Passat un temps, el seu germà va ser nomenat ambaixador a París. Micaela, soltera, va començar a portar una vida dedicada a Déu i als més necessitats. Durant el dia es lliurava a les obres de caritat, mentre que a les nits feia activitats pròpies de la noblesa.

Estant a Madrid en una ocasió va visitar l'Hospital de Sant Joan de Déu, allà es va conscienciar de la xacra de la prostitució. Anys després, va fundar una escola per acollir les prostitutes. La seva organització va anar creixent fins a convertir-se en la Congregació d'Adoratrius Esclaves del Santíssim Sagrament i de la Caritat.

A l'estiu de 1865 va esclatar una epidèmia de còlera a València i Micaela decideix viatjar-hi per ajudar a cuidar els malalts. Finalment, la malaltia va acabar amb la seva pròpia vida.

Micaela és un nom femení d'origen hebreu que significa 'Déu és Màxim'. Aquest dia a Espanya unes 7.457 dones podrien celebrar el seu sant.

Sant Vito

San Vito va ser un màrtir del segle IV que va estar empresonat durant set anys a causa de la seva fe cristiana. Va morir martiritzat al costat de Santa Crescència i Sant Modest durant les persecucions de Dioclecià.

Imatge a color de San Vito

Beat Lluis Maria Palazzolo

El beat Lluis Maria Palazzolo va ser un prevere italià que va viure al segle XIX. Va fundar la Congregació de Germanes Pobres i dels Germans de la Sagrada Família. Va obrir les portes als més desgraciats entre els pobres i va demostrar una humilitat infinita.

Primer pla a color de Beat Luis María Palazzolo

Altres Sants: el Santoral complet del dissabte 15 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d´aquests altres sants i beats:

  • Sant Bernat de Menthone
  • Sant Esiqui de Dorostor
  • Santa Germana Cousin
  • Sant Isfrit de Ratzeburg
  • Sant Landeli
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: