Retrat de Santa Agustina Pietrantoni

Santoral d'avui, diumenge 12 de novembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Vols saber els sants que es commemoren aquest diumenge 12 de novembre?

El Santoral és la llista dels sants la festivitat dels quals commemora l'Església catòlica en cadascun dels dies de l'any. Persones que es van fer conegudes pels seus fets, miracles o forma de vida.

A continuació, després de consultar el Santoral, descobrireu els més importants de la jornada d'avui.

Que sant que és avui: el més important d'aquest diumenge 12 de novembre

El sant més rellevant del dia d'avui és Santa Agustina Pietrantoni. Olivia Pietrantoni, que va néixer a TívoUnlinkli, Itàlia, el 27 de març del 1864, va ser molt pietosa des de jove i, per a ella, la seva primera comunió va ser tota una revelació. Aleshores col·laborava amb les tasques quotidianes i ajudava en la cura dels seus germans.

Des dels 7 anys, transportava costals de pedres i sorra per construir la ruta d'Orvinio a Poggio Moian, amb més nens de la seva edat. Als 12 anys ajudava a recol·lectar olives. Després d'aquesta etapa va decidir donar tota la vida a Crist, per la qual cosa, amb això, va entrar de ple a la religió catòlica.

Abans d'això va rebutjar no pocs pretendents malgrat la insistència de la seva mare i els comentaris dels que l'acusaven de manca de coratge per fer la feina. Amb 22 anys va partir cap a Roma amb un oncle capellà per poder continuar amb la seva vocació i ingressar en un ordre religiós.

En arribar a la capital italiana, Olivia va ingressar a les Religioses de la Caritat on va prendre el nom d'Agustina. Es va encarregar de cuidar els nens de l'hospital de l'Esperit Sant, i anys més tard, dels tuberculosos. Tot i això, el clima de l'època no era propici per a la religió, i, entre altres qüestions, els crucifixos estaven prohibits a l'hospital.

Tot i que les religioses de Santa Agustina no eren perseguides per la seva popularitat, no tenien permès parlar de religió als pacients. Alguns dels malalts eren violents i amenaçaven les religioses, com Joseph Romanelli, que es creu matar Agustina. Pietrantoni va perdonar el seu assassí moments abans de morir, les seves últimes paraules van ser "Mare meva: ajuda'm".

Així, avui unes 20.000 dones de tot el país anomenades, Agustina, podrien rebre felicitacions per part d'amics i familiars amb motiu del seu sant.

Sant Cunibert de Colònia, un altre Sant important d'avui

Va ser un bisbe alemany del segle VII. Després de les invasions dels bàrbars va renovar la ciutat de Colònia i la vida de l'Església i la pietat dels fidels dels pobles pròxims.

Sant Cunibert de Colònia
Sant Cunibert de Colònia | Vidas Santas

Sant Emilià de la Cogolla

També se celebra avui el seu sant. Prevere del segle VI. Després d'anys d'una vida eremítica i clerical es va inclinar per la monàstica, i es va fer famós per la seva generositat envers els pobres i el do de profecia.

Pintura de Sant Emiliant de la Cogolla
Sant Emiliano de la Cogolla | Fundación San Millán de la Cogolla

Altres sants d'avui: el Santoral complet del diumenge 12 de novembre

El Santoral ens recorda que avui també es recorden aquests altres sants i beats: