Muntatge amb l'exterior d'una botiga de Mercadona i un senyal triangular d'alerta, groc i amb un signe d'exclamació
SOCIETAT

Alerta alimentària: retiren una popular rajola de xocolata de Mercadona

Alerten de la presència de restes de plàstic en una de les xocolates més conegudes de Mercadona


Nou cas d'alerta alimentària a Espanya. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha avisat mitjançant un comunicat de la retirada d'una popular rajola de xocolata de Mercadona. Segons informa, l'alerta és relativa a la presència de cos estrany al producte, encara que no és res greu.

Les autoritats competents de la Comunitat Valenciana han estat les que han donat veu d'alarma. La informació s'ha traslladat immediatament a AESAN mitjançant el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI). 

Un cop donada la veu d'alarma, les autoritats sanitàries han demanat la retirada del producte afectat dels punts de venda. Així mateix, han avisat les persones que tinguin al seu domicili aquesta rajola de xocolata, s'abstinguin de consumir-la per precaució.

Tota la informació sobre la rajola de xocolata de Mercadona retirada 

El producte afectat per la presència de restes de plàstic, es tracta de la rajola de xocolata negra 72% amb ametlles de la marca Hacendado, procedent de Portugal. 

Més concretament, fa referència al lot amb número I23325M1 i data de consum preferent 31/05/2025. A continuació, trobareu tota la informació detallada sobre el producte en qüestió: 

  • Nom del producte: Xocolata negra 72 % amb ametlles 
  • Marca: HACENDAT 
  • Data de consum preferent: 05/2025 
  • Lot: I23325M1 
  • Pes d'unitat: 200 g  
  • Temperatura: Ambient 
Muntatge amb el logotip de Mercadona de fons i la rajola de xocolata 72% cacau de la marca Hacendado

Segons informa AESAN, la distribució d'aquest article ha estat efectuada a establiments de la cadena Mercadona. No s'especifica cap zona d'Espanya en concret. La mateixa empresa distribuïdora ha estat encarregada de retirar els productes afectats del punt de venda. 

Mercadona demana als consumidors tornar el producte afectat 

La cadena de supermercats valenciana ha llançat un comunicat informant els clients i demanant disculpes pel que ha passat. Segons detalla l'escrit, Mercadona ha avisat el proveïdor Imperial, responsable de la fabricació del producte, d'aquest defecte de qualitat. 

[WhatsAppGroup]1[/WhatsAppGroup] 

Així mateix, Mercadona ha informat els clients que disposin d'aquest aliment a casa seva, el tornin a la botiga més propera i, així, procedir al reintegrament de l'import. Per la seva banda, les autoritats sanitàries recomanen a aquests usuaris evitar-ne el consum per precaució.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: