Primer pla a color de Sant Hermenegild
SOCIETAT

Santoral d'avui, dissabte 13 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dissabte, 13 d'abril del 2024, l'Església Catòlica recorda un sant espanyol que va ser un autèntic màrtir

Aquest dissabte, el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Hermenegild, el patró de la Reial Germandat de Veterans de les Forces Armades i de la Guàrdia Civil.

Qui és Sant Hermenegild, el Sant més important d'aquest dissabte 13 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Hermenegild. Va néixer al municipi de Medina del Campo, a Valladolid, l'any 564 i era fill del rei visigot Leovigild i germà del rei Recared.

Va rebre l'educació religiosa arriana, perquè la major part de la població goda creia en aquesta heretgia a la seva època. L'arrianisme es caracteritzava per estar en contra de la Santa Trinitat i concedir més importància a Déu que a Crist.

Quan es va casar, això sí, Hermenegild es va convertir al catolicisme. Malgrat ser arrià, es va casar amb una princesa catòlica franca amb 15 anys, decisió que el marcaria fins a la seva mort.

Una forta tensió amb el seu pare va desembocar en un conflicte armat l'any 581. Hermenegild, en inferioritat, va acabar pactant amb el seu pare, cedint territoris i oferint una gran quantitat de diners per acabar el conflicte.

A tot el regne les rebel·lions no van cessar i Hermenegild, després de la intermediació del seu germà Recared, es va entregar al seu pare i va acabar capturat en una presó de Tarragona. El príncep, en rebutjar l'arrianisme i mantenir-se fidel a la Fe catòlica, va acabar amb el cap tallat. El màrtir va ser canonitzat i el seu crani encara es conserva al monestir de San Lorenzo de El Escorial.

Hermenegild (Hermenegildo en castellà) és un nom masculí d'origen germànic el significat del qual és 'el que val pel seu bestiar'. Aquest dia, uns 2.030 homes celebren a Espanya el seu sant.

Sant Martí I

Sant Martí I va ser un papa d'origen italià que va viure al segle VII. Va ser el darrer dels papes que va morir martiritzat. Es va distingir entre els sacerdots de Roma per la seva santedat i saviesa.

Primer pla en blanc i negre de Sant Martí I

Santa Margarida de Città

Santa Margarida de Città di Castello va ser una religiosa d'origen italià que va viure al segle XIII. Cega de naixement, va ser abandonada pels seus progenitors, tot i això sempre va confiar en el seu cor en Jesús. Va destacar per portar una vida senzilla de penitència, oració i atenció als desafortunats.

Primer pla a color de Santa Margarida de Città

Altres Sants: el Santoral complet del dissabte 13 d'abril

El Santoral de l´Església Catòlica recorda també la celebració d´aquests altres sants i beats:

  • Sant Sabàs Reis
  • Sant Urs de Ràvena
  • Sant Caràdoc
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: