Primer pla en blanc i negre de Sant Julio I

SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 12 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest divendres 12 d'abril de 2024 el Santoral de l'Església Catòlica recorda un sant que també va ser pontífex

Aquest divendres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Juli I, el primer successor de Sant Pere que se'n diu "papa".

Qui és Sant Juli I, el Sant més important d'aquest divendres 12 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment el Papa Juli I, que va néixer a Roma al començament del segle IV. El sant es va convertir en el trenta-cinquè papa de l'Església Catòlica, càrrec que va mantenir durant 15 anys, fins a la seva mort.

Durant el seu papat l'arrianisme, una heretgia, va crear grans conflictes a l'interior de l'Església. Ells no creien en la Santa Trinitat i consideraven que Jesús està supeditat a Déu, en ser engendrat per la seva acció divina.

Per aquest motiu, Juli I va convocar un concili en què 50 bisbes van ser cridats per reafirmar-se en la negativa davant l'arrianisme. L'imperi de Constantí I el Gran va arribar al final i això va desembocar en una disputa entre els seus fills, que va acabar amb la victòria de Constanci, que era arrià. Per això, els catòlics van ser durament perseguits pels altres cristians.

Sant Juli I va fixar la festivitat de la Nativitat del Senyor (Nadal) el dia 25 de desembre. Amb el suport de Constantí I el Gran va modificar la data de la celebració, que fins aleshores era el 6 de gener. El motiu d'aquest canvi va ser apaivagar les tensions entre cristians i pagans, que el dia 25 de desembre celebraven la festa de les Saturnals.

Juli és un nom d'origen llatí, el significat del qual és 'setè mes de l'any'. A Espanya, durant aquest dia 584 homes i 43 dones celebren el seu sant gràcies a Sant Juli I.

Sant Josep Moscati

Sant Josep Moscati va ser un metge, investigador científic i professor universitari italià que va viure entre els segles XIX i XX. Sense reclamar als pobres cap paga, atenia tothom i curava, alhora, les ànimes amb gran amor. Va ser beatificat i canonitzat pel miracle de la curació de leucèmia del jove Giuseppe Montefusco el 1979.

Primer pla a color de Sant Josep Moscati
Sant Josep Moscati | Alfa & Omega

Sant David Uribe

Sant David Uribe va ser un prevere i màrtir d'origen mexicà que va viure entre els segles XIX i XX. En temps de persecució contra l'Església va patir el martiri per confessar Crist Rei. Poc abans de morir va perdonar els seus enemics i va demanar a Déu perdó per les vegades que ell hagués ofès.

Primer pla a color de San David Uribe
Sant David Uribe | Aleteia

Altres Sants: el Santoral complet de divendres 12 d'abril

L'Església Catòlica, a més de Sant Juli I, recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Erkembodone
  • Sant Sabas Godo
  • Santa Sofia de Fermo
  • Santa Visia de Fermo
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: