Retrat de Sant Francesc d'Assís
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimecres 4 d'octubre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobriu els sants que l'Església Catòlica recorda avui dia 4 d'octubre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIJOUS, 5 d'octubre PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església Catòlica enumera les commemoracions dels sants reconeguts pels seus fets durant la seva vida. Els sants són els herois de la fe catòlica, dedicats a servir Déu ia la difusió del missatge de salvació. Aquí expliquem els que se celebren avui així com la seva rellevància dins el cristianisme.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest dimecres 4 d'octubre

El sant de més rellevància dels que se celebren avui és Sant Francesc d'Assís. Va néixer a Assís el 1181. El seu pare era comerciant i la seva mare pertanyia a una família noble.

Durant la seva joventut no es va interessar ni pels negocis del pare ni pels estudis. Es va allistar a l'exèrcit i, després d'una batalla entre Assís i Perusa, va estar empresonat un any en aquesta ciutat. Sent presoner va patir una greu malaltia que li va fer replantejar-se la vida.

Va exercir llavors la caritat entre els leprosos i va començar a treballar en la restauració de ruïnes d'esglésies. El 1208, durant una missa, va escoltar l'evangeli de l'enviament dels deixebles en missió i va descobrir la seva vocació evangèlica i apostòlica. Va començar a predicar la pau, la igualtat entre els homes, l'allunyament de la riquesa, l'amor i la vinguda del Regne de Déu.

Sant Francesc d'Assís va promoure la renovació de l'espiritualitat cristiana del segle XIII. A ell es van unir els tres primers companys amb els quals neix la I Ordre Franciscana: Bernat de Quintavalle, Pedro Cattani i Gil d'Assís.

El dia de la nit de Nadal de l'any 1223, Sant Francesc d'Assís va escenificar el Naixement de Jesús en una petita cova propera a Greccio, Itàlia. Una petita celebració que, es convertiria, al llarg dels segles, en la tradició betlemística que actualment gaudim.

Sant Francesc d'Assís va morir per malaltia el 3 d'octubre de 1226 a l'edat de 44 anys. Va ser canonitzat tan sols dos anys després per Gregori IX.

Recorda avui felicitar tots els anomenats Francisco, Paco, Paquita, Curro, Francisca, Kiko, Paca, Curra...

Muntatge d'una creu i mans d'una persona resant

Altres Sants d'avui: el Santoral complet de dimecres 4 d'octubre

A més de Sant Francesc d'Assís, el Santoral ens recorda la festivitat d'aquests altres sants i beats:

➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: