Estàtua de Sant Froilà de Lleó amb una imatge difuminada de fons d'un camp
SOCIETAT

Santoral d'avui, dijous 5 d'octubre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Coneix els sants que l'Església Catòlica recorda avui 5 d´octubre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIVENDRES, 6 d'octubre PUNXA AQUÍ!

L'Església Catòlica indica a través de Santoral els sants que recorda cada dia coneguts per la feina o els miracles. L'església catòlica venera el Santoral catòlic commemorant els màrtirs, reconeixent nous sants segons els procediments de canonització i beatificació.

Aquí us mostrem els més rellevants d'aquesta jornada.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest dijous 5 d'octubre

Dentre tots els sants que avui es veneren el més destacat és Sant Froilà de Lugo. Va néixer als ravals de Lugo l'any 833. Als 18 anys se'n va anar a viure com a ermità a les muntanyes de Cebrero i més tard a les del Bierzo.

Poc temps després va deixar de banda la vida en solitud. Va decidir lliurar-se a la tasca de predicar la paraula de Déu per diferents comarques de Galícia i Lleó. En aquesta tasca estarà acompanyat per l'Atilià, sacerdot mossàrab de Tarazona, amb qui durà a terme la construcció de diverses esglésies.

L'any 900 mor el bisbe de Lleó i el poble demana al rei Alfons III que Froilà sigui el nou bisbe. Alhora Atilano és nomenat bisbe de Zamora el dia de Pentecosta. Sant Froilà accepta l'encàrrec i els cerimonials del seu nomenament van ser presenciats pel rei i tota la cort del moment.

Tot i això, només va estar al capdavant del bisbat cinc anys. Va morir a Lleó, el 5 d'octubre quan tenia 73 anys. Va ser enterrat a la Catedral en un sumptuós sepulcre construït per Alfons III.

Sant Froilà de Lugo és també reconegut per haver fundat dos monestirs a la zona de Zamora, el de Sant Salvador de Tábara i un proper de Moreruela. A més, és popular la llegenda que explica com sent ermità va ser sorprès per un llop que, en veure'l, es va tornar temorós.

Recorda que avui és el dia d'aquells que es diuen Froilà, Froilán, Froila, Fruela, Froylano, Froilana...

Dona resant amb un rosari a les mans i unes espelmes d'església al fons

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dijous 5 d'octubre

A més de Sant Froilà de Lugo, l'Església Catòlica commemora avui, mitjançant el Santoral, la celebració d'aquests sants que indiquem a continuació:

➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: