Imatge a color de Sant Josep amb Jesús i la Verge Maria

SOCIETAT

Santoral d'avui, dimecres 1 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimecres, 1 de maig de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Josep Obrer, pare adoptiu de Jesús

Aquest dimecres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Josep Obrer, el pare adoptiu de Jesús, artesà humil i patró dels treballadors.

Qui va ser Sant Josep Obrer, el Sant més important d'aquest dimecres 1 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment a Sant Josep Obrer. Aquest dia es commemora la figura de Josep com a Pare i Custodi de Jesús. I és que el sant el va ajudar a madurar, gràcies al seu esforç i feina.

Per això, el Papa Pius XII va nomenar Sant Josep Obrer patró dels treballadors, coincidint amb el Dia Mundial del Treball. "L'humil obrer de Natzaret, a més d'encarnar davant Déu i l'Església la dignitat de l'obrer manual, serà també el pròvid guardià de vosaltres i de les vostres famílies". Aquestes van ser les paraules que el papa va exclamar davant dels obrers que es reunien al Vaticà durant aquell 1 de maig.

El marit de la Mare de Déu exercia de fuster, i al mateix temps tenia cura de la seva família. Sense deixar de banda la prudència, el silenci, la generositat i la dignitat, Sant Josep va passar la seva vida sent un autèntic artesà.

L'Església considera que va ser un obrer en ple sentit de la paraula. A més, va ser l'únic home que va compartir les tasques del dia a dia amb el Fill de Déu. El seu exemple va servir d'inspiració a Jesús.

Josep és un nom masculí d'origen hebreu, el significat del qual és 'multiplicar'. A Espanya, aproximadament 42.744 homes porten el seu nom, però celebren normalment la seva festivitat de Sant Josep el 19 de març.

Sant Pelegrí

Sant Pelegrí va ser un religiós d'origen italià que va viure entre els segles XIII i XIV. Va pertànyer a l'Ordre dels Serfs de Maria. Es va distingir pel seu amor Jesucrist i per la seva sol·licitud amb els pobres.

Primer pla a color de Sant Pelegrí

Beata Mafalda de Portugal i de Barcelona

La beata Mafalda de Portugal i de Barcelona va ser una religiosa portuguesa d'origen que va viure entre els segles XII i XIII. Filla del rei Sanç I, va quedar lliure d'un contracte matrimonial prèviament acordat, es va fer monja i va introduir al seu monestir la reforma cistercenca.

Primer pla a color de la beata Mafalda

Altres Sants: el Santoral complet de dimecres 1 de maig

El Santoral, a més, també recorda la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Brieuc
  • Santa Grata
  • Sant Marculf
  • Sant Orenci
  • Sant Ricard Pampuri
  • Sant Segimon
  • Sant Teoard
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: