Primer pla a color de Sant Francesc de Paula envoltat d'àngels

SOCIETAT

Santoral d'avui, dimarts 2 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimarts, 2 d'abril de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el patró dels ermitans i dels mariners

Aquest dimarts, el Santoral recorda un sant que va ser el fundador d'una congregació de vida eremítica que després es va transformar a l'ordre dels Mínims.

Qui és Sant Francesc de Paula, el Sant més important d'aquest dimarts 2 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Francesc de Paula. Va néixer el 1416 a Paula, un petit poble d'Itàlia. Els seus pares li van dir així perquè es van encomanar a Sant Francesc d'Assís, després de molts anys buscant descendència.

De petit va perdre la vista, després caure greument malalt. Els seus pares i ell es van encomanar a Déu i aquest els va brindar la curació. En agraïment, amb 14 anys, va marxar a Assís, on va rebre la inspiració per convertir-se en ermità, pregar i viure en penitència.

Durant cinc anys va estar a la muntanya, alimentant-se només amb aigua i herbes silvestres i dormint sobre pedres. Aviat es va estendre la seva història i molts homes van adoptar el seu estil de vida, fet pel qual va construir diverses cases de religiosos.

Els seus seguidors van passar a dir-se Germans Mínims. Expliquen que Déu va beneir el sant amb la capacitat de fer miracles, curacions i emetre profecies.

Sant Francesc va passar la resta de la seva vida recorrent ciutats. Increpava alcaldes, governadors, ministres i caps d'estat per malbaratar les seves riqueses i no oferir-les als pobres. Va arribar a convertir el rei Lluís XI abans de morir, i el monarca va quedar tan agraït que va nomenar l'ermità director espiritual del seu fill, Carles VIII, el futur rei de França.

El nom Francesc deriva del nom masculí italià Francesco i significa 'el que ve de França'. Actualment, a Espanya hi ha uns 17.213 homes amb aquest nom que podrien celebrar avui el seu sant. Ara bé, molts altres acostumen a celebrar la festivitat de Sant Francesc d'Assís, el 4 d'octubre.

Sant Diego Luis de San Vitores

Sant Diego Luis de San Vitores va ser un missioner jesuïta espanyol que va viure al segle XVII. Va fundar la primera església a l'illa de Guam, actualment territori dels Estats Units, i es va encarregar d'establir la presència espanyola a les Illes Mariannes.

Primer pla a color de Sant Diego Lluís de Sant Vitors amb un crucifix a la mà
Sant Diego Luis de San Vitores | Guampedia

Santa Maria Egipciana

Santa Maria Egipciana va ser una asceta que va viure entre els segles IV i V. SI bé era coneguda pels seus pecats, per la intercessió de la Verge es va convertir a Déu a la Ciutat Santa. Va portar una vida penitent i solitària a l'altra riba del Jordà.

Primer pla a color de Santa Maria Egipciana
Santa Maria Egipciana | Museo del Prado

Altres Sants: el Santoral complet del dimarts 2 d'abril

El Santoral de l'Església Catòlica també recorda aquest dia aquests altres sants i beats:

  • Sant Affiano
  • Sant Abundi
  • Sant Domingo Tuoc
  • Sant Víctor
  • Sant Eustasi
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: