Imatge del martiri de Sant Marcos i Sant Marcel·lí de Roma
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimarts 18 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimarts, 18 de juny de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda dos germans bessons d'origen romà

Aquest dimarts, el Santoral recorda dos germans que van ser assassinats per no renegar de la seva Fe i que van convertir la seva família al cristianisme.

Qui van ser Sant Marc i Sant Marcel·lí de Roma, els Sants més importants de dimarts, 18 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Marc i Sant Marcel·lí de Roma, dos germans bessons. Els dos van ser ciutadans romans i van ser criats per un cristià, que els va inculcar la religió de Crist, sense que els seus pares s'assabentessin.

Tots dos desitjaven dedicar la seva vida a l'Església, però van ser obligats a casar-se amb dues paganes. Van portar la seva Fe en secret per evitar ser perseguits pel mandat de l'emperador Dioclecià. No obstant això, la seva família va acabar descobrint-ho i van ser detinguts i empresonats.

Amb tot, els dos germans es van sentir molt alleujats: per fi podien expressar obertament la seva Fe i donar vida a Déu. Van ser condemnats a ser fuetejats, però no van sentir por.

La seva família va demanar un mes de termini per a renunciar al cristianisme. No només no van renegar de la seva Fe, sinó que van aconseguir convertir tota la seva família. En acabar el termini, van tornar a ser detinguts i van morir martiritzats.

Marc és un nom masculí d'origen llatí, el significat del qual és 'consagrat a Mart'. Actualment, 74.304 homes a Espanya porten aquest nom. Marcel·lí procedeix del llatí i significa 'martell' o 'relatiu al déu Mart'. Uns 221 homes a Espanya celebren el seu sant gràcies a Sant Marcel·lí.

Sant Gregori Barbarigo

Sant Gregori Barbarigo va ser un bisbe italià del segle XVII que va instituir un seminari per a clergues. Va ensenyar el catecisme als nens en el seu dialecte, va celebrar un sínode, va mantenir col·loquis amb el seu clergat i va obrir multitud d'escoles.

Primer pla a color de Sant Gregori Barbarigo

Santa Isabel de Schönau

Santa Isabel de Schönau va ser una religiosa d'origen alemany que va viure al segle XII. Patia de mala salut i, malgrat això, feia servir les disciplines que feien servir les monges d'aquells temps per mortificar-se per amor a Déu. És considerada com una de les primeres místiques de l'edat mitjana a deixar testimonis directes.

Primer pla en blanc i negre de Santa Isabel de Schönau

Altres Sants: el Santoral complet del dimarts 18 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica també recorda aquest dia la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Amand de Bordeus
  • Sant Calòger Anacoreta
  • Sant Leonci de Trípoli
  • Santa Paula màrtir
  • Sant Ciríac màrtir
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: