Retrat de Sant Ignasi d'Antioquia amb dos lleons

Santoral d'avui, dimarts 17 d'octubre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Coneixeu els noms dels sants que se celebren durant la jornada del dia 17 d'octubre

El Santoral és una ressenya diària dels sants guardats a la memòria de l'Església. Tot seguit recordem els més rellevants d'avui. Els sants són els herois de la fe catòlica, van viure les seves vides en santedat, dedicats a servir Déu i difondre el missatge de salvació.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest dimarts 17 d'octubre

De tots els sants que avui recorda l'Església Catòlica avui el més destacat és Sant Ignasi d'Antioquia. Va néixer al segle I dC a Síria, Bisbe d'Antioquia des de l'any 70 al 107, es va anomenar a si mateix Theophoros, en grec, portador de Déu. Es creu que va ser deixeble de Sant Joan Evangelista.

Màrtir cristià, és un dels Pares Apostòlics de l'Església. Sota el regnat de l'emperador romà Trajà va ser condemnat a ser devorat per bèsties salvatges. Va viatjar des d'Antioquia fins a Roma, on va ser executat.

Durant el temps que va trigar a assolir el seu destí va escriure set epístoles. Cinc dirigides a diferents comunitats cristianes, les altres dues destinades a Policarp, bisbe d'Esmirna, i a la comunitat cristiana de Roma. Aquestes missives constitueixen una font d'informació rellevant per conèixer les creences dels principis del cristianisme i l'organització de l'Església cristiana primitiva.

Sant Ignasi d'Antioquia va ser el primer escriptor cristià que va insistir en la concepció virginal de Santa Maria. Ell, a més, va utilitzar el terme Església catòlica per referir-se a la col·lectivitat de fidels.

Finalment, va ser condemnat a mort pels romans i va morir com a màrtir al Colosseu de Roma l'any 108 dC.

Recorda, avui no oblidis felicitar les persones anomenades Ignacio, Nacho, Nacha, Nachete...

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dimarts 17 d'octubre

El Santoral a més recorda la festivitat d'altres sants que tot seguit detallem: