Pintura antiga d'un jove amb cabell arrissat i aurèola daurada.
SOCIETAT

Santoral d'avui, dilluns 8 de juliol del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dilluns, 8 de juliol del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el primer màrtir de Palestina

Aquest dilluns, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un sacerdot diocesà de vida honesta i casta, dedicada als altres.

Qui va ser Sant Procopi, el Sant més important de dilluns, 8 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Procopi que va néixer a Aèlia, Jerusalem, al segle IV. Des de petit es va mantenir en castedat i va practicar totes les virtuts. Vivia només de pa i aigua i només menjava cada dos o tres dies, fins i tot de vegades, perllongava el dejuni fins a una setmana sencera.

Dedicava tota la seva atenció a la meditació de la paraula divina i amb prou feines tenia algun coneixement de les ciències profanes. Llegia i podia traduir el sirià, i llançava els mals esperits mitjançant la imposició de les mans.

A Escitópolis va exercir fins a tres càrrecs eclesiàstics. Enviat amb els seus companys a Cesària, a Jerusalem, va ser arrestat en entrar a la ciutat.

Estant davant del jutge Flaviano, aquest el va exhortar a sacrificar els déus. Tot i això, ell va proclamar en veu alta que només hi ha un Déu, creador i autor de totes les coses, una resposta que va impressionar el jutge.

Aleshores els botxins van decapitar Sant Procopi. Una mort que va tenir lloc el setè dia del mes de Desius, és a dir, el dia que els llatins anomenen les nones de juliol, l'any primer de la nostra persecució.

Procopi és un nom masculí d'arrel grega, que vol dir 'el que progressa'.

Sants Àquila i Priscila

Els Sants Àquila i Priscila van ser un matrimoni que, col·laboradors de l'apòstol Pau, el van acollir a casa seva i per protegir-lo van exposar les seves pròpies vides.

Il·lustració religiosa de dues figures amb aurèoles, una masculina amb barba i una altra femenina amb un llibre.

Beat Pere Vigne

El beat Pere Vigne va ser un religiós francès que va viure entre els segles XVII i XVIII. Va ser el fundador de la congregació de les Germanes del Santíssim Sagrament. Durant més de tres dècades es va dedicar a les missions recorrent pobles i ciutats per evangelitzar la gent.

Retrat d'un home gran amb cabell canós i expressió seriosa, vestit amb una túnica fosca sobre un fons marró difuminat.

Altres Sants: el Santoral complet del dilluns 8 de juliol

El Santoral de l'Església Catòlica, aquest dilluns 8 de juliol, a més, recorda aquests sants i beats:

  • Beat Eugeni III papa
  • Sant Quilià d'Herbipoli
  • Santa Rufina
  • Sant Adrià III papa
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: