Muntatge de fotos d´un plat de menjar, la silueta de Catalunya i una persona feliç

SOCIETAT

La salsa catalana que està entre les 10 millors de tot el món: deliciosa

Un rànquing la situa com una de les més delicioses i Catalunya obté un reconeixement a la seva gastronomia

Si hi ha una salsa que té el segell de Catalunya és, sens dubte, la samfaina. Segons el rànquing de la plataforma Taste Atlas, la tradicional samfaina catalana se situa entre les deu millors salses del món. Concretament, al desè lloc amb una puntuació mitjana de 3,6 sobre 5.

La samfaina és una barreja de tomàquets, albergínies i pebrots, que acompanya típicament plats com el bacallà i el pollastre. La salsa ha estat elogiada pel seu sabor únic i per la seva versatilitat a la cuina.

Tot i que alguns no la consideren una salsa, el reconegut escriptor Manuel Vázquez Montalbán la va descriure com un “sofregit llarg i de fons”. Per part seva, Josep Pla la va lloar com un “plat d'optimisme fonamental, raonable i positiu”.

Catalunya té una de les millors salses del món

Segons els vots recopilats, la samfaina se situa entre les deu millors salses del món. Superada només per una selecta llista que inclou l'egusi soup nigeriana, la chermoula africana i la sopa grega avgolemono. Aquest reconeixement col·loca la salsa catalana, emblema de Catalunya, en un lloc destacat dins del panorama gastronòmic mundial.

Muntatge de fotos de xamfaina, chermoula i avgolemono, tres de les millors salses del món

La plataforma té la seva reputació consolidada i és considerada una ‘autoritat’ en l'àmbit culinari. Amb una àmplia presència a les xarxes socials, la plataforma compta amb una sòlida comunitat d'amants de la gastronomia que segueixen de prop les seves recomanacions i rànquings. Això subratlla encara més l'impacte d'aquest reconeixement per a la samfaina catalana i el seu lloc a l'escena internacional de la cuina.

Cal destacar que encara que la salsa samfaina més autèntica i saborosa és la casolana, també es pot comprar ja cuinada.

La cuina catalana triomfa

Si hi ha un altre plat mític de la gastronomia de Catalunya que triomfa és la crema catalana. En aquest sentit, supermercats com Lidl han decidit vendre aquest producte als seus establiments. Si encara no l'has provat, aquesta pot ser una oportunitat d'or per fer-ho.

Pots trobar aquestes postres típiques de Catalunya en un pack de 508 grams. Dins hi ha quatre envasos de 127 grams cadascun, es comercialitza sota la marca Sabores de tradición i té un preu de 2,99 euros.

➡️ Societat

Més notícies: