Ferran Adrià amb micròfon a l'orella somriu davant d'un fons urbà amb un cercle que destaca un edifici borrós.
SOCIETAT

El restaurant de Barcelona on va Ferran Adrià quan vol tapejar de valent

El xef ha confessat quin és el seu lloc preferit de la ciutat comtal per gaudir de bon peix i carn a la brasa

Ferran Adrià ha marcat un abans i un després a la gastronomia amb el seu enfocament diferent i atrevit. Ell sap bé què és innovar, però també sap que essencialment hi ha l'èxit la majoria d'ocasions. Per això, quan va de restaurants, prefereix prioritzar el bon producte i el tradicional, al més modern.

Un exemple és la seva passió pels canelons de Can Jubany, els quals els destaca com els millors que s'ha menjat mai. Bé, doncs Ferran Adrià revela ara quin és el seu restaurant favorit per anar de tapes per Barcelona. Es tracta d'Ultramarinos Marín, un restaurant que ha conquerit el paladar del xef.

Situat al barri de Sarrià-Sant Gervasi, al carrer Balmes, aquest rostidor destaca per la cuina honesta i artesanal. El restaurant de Barcelona té una cuina enfocada al bon tracte al producte i tècniques senzilles. Tal com avancen des de Crònica Global, Ferran Adrià va destacar en una entrevista que aquest restaurant de Barcelona és un lloc on es pot menjar bé i tapejar per un preu raonable.

Interior d'un restaurant amb cadires apilades i taules buides, taulell de metall i prestatges amb productes a les parets.

El restaurant de Barcelona on pots menjar més que bé, segons Ferran Adrià

"Si menjaràs productes del mar de qualitat, per aquest preu és difícil. Però hi ha un lloc que a mi m'encanta, en què si vas amb la canya, potser et gastes 30 euros". Tot i això, assegura que "si gaudeixes, ja serien 50 o 55 euros", subratllant l'excel·lent relació qualitat-preu del lloc.

Ultramarinos Marín, inaugurat el 2021, ha esdevingut un referent a Barcelona per la seva oferta gastronòmica basada en carns i peixos a la brasa. Sense grans pretensions ni floritures, la seva proposta és senzilla i directa, cosa que ressona amb l'estil més tradicional de la cuina.

Els plats es condimenten amb salses clàssiques com l'allioli o la salsa d'anxoves. També destaquen els seus escabetxos, cassoles i escalivades. Tot això sense oblidar la seva producció artesanal de patés, conserves i embotits.

Muntatge de Ferrán Adrià i el seu restaurant El Bulli 1864

El valor de les coses ben fetes

La senzillesa d'aquest restaurant de Barcelona han captivat un xef acostumat a l'alta cuina, però que no deixa de valorar l'essencial. I és que l'expert sap bé com n'és d'important el respecte pel bon producte i l'honestedat a taula.

Amb aquesta recomanació, Ferran Adrià demostra que, encara que el seu llegat a la cuina molecular és insuperable, la seva passió per la gastronomia s'estén a les arrels més tradicionals i properes. Així que si ets per Barcelona i també vols delectar-te per les seves recomanacions, no triguis a visitar-lo. Qui sap si entre els seus comensals hi ha l'inconfusible Ferran Adrià.

➡️ Societat

Més notícies: