Ferran Adrià de cabell canós al costat d'un plat de canelons amb salsa blanca sobre una taula de fusta.
SOCIETAT

El restaurant de Barcelona on sempre va Ferran Adrià per menjar canelons

El cuiner s'ha mostrat sempre com un apassionat de la cuina tradicional, encara que amb tocs innovadors

Sovint el més senzill és el més elegant, saborós i atractiu. Això mateix passa a un xef de l'alçada com Ferran Adrià, que entre els seus plats preferits n'hi ha un d'allò més tradicional. Lluny d'elaboracions estranyes o arribades d'altes cuines.

El que omple millor l'estómac són els plats que es cuinen lents, com els de les nostres àvies. Així que Ferran Adrià ho té clar i si vol menjar els millors canelons del món va a Can Jubany. Així ho avancen des de 20 minutos, on també expliquen les raons que ha donat el cuiner per escollir aquest restaurant entre milers.

Ubicat a Calldetenes, Can Jubany, liderat pel xef Nandu Jubany i la seva dona Anna Orte, compta amb una estrella Michelin. Ara bé, si per alguna cosa és famosa, és per la cuina que combina tradició i innovació. Ferran Adrià ha destacat especialment els canelons d'aquest restaurant, elogiant-ne tant el sabor com la tècnica impecable amb què estan preparats.

Plat de menjar amb salsa cremosa i xampinyons sobre un fons de vegetació.

Ferran Adrià i la seva passió per les coses ben fetes

Entre els plats més apreciats hi ha els canelons de pularda amb crema de foie i tòfona negra. Aquesta delícia forma part d'un menú degustació anomenat Un passeig per Catalunya (116 euros), així com els canelons tradicionals de pollastre pularda, disponibles a la carta per 26 euros.

Ferran Adrià va lloar aquesta proposta culinària en presència de Jubany i Orte durant una taula rodona a Madrid Fusión. Allà va explicar que la cuina de Can Jubany recull el millor de les receptes tradicionals catalanes i les reinventa amb un toc modern, però sense perdre'n l'essència.

Els canelons de Can Jubany han esdevingut una referència dins de la gastronomia catalana. Amb opcions que inclouen canelons de carn rostida amb beixamel per 9,90 euros o amb beixamel de tòfona per 11,50 euros. Els canelons, un plat d'origen italià que molts desconeixen, continuen sent una preparació popular a Catalunya, especialment per Nadal.

Una masia moderna amb un camí de pedra envoltat de jardins i arbres.

Una recepta amb un origen que pocs coneixen

Tot i que els canelons es poden trobar a diferents parts d'Espanya, és en aquesta regió on s'han convertit en part essencial del seu receptari. Sens dubte, ja formen part de les tradicions culinàries familiars i festives.

La recepta tradicional catalana dels canelons es caracteritza per ser una preparació d'aprofitament, utilitzant les carns sobrants d'altres àpats festius, com ara porc, vedella i pollastre. Tot i això, en els últims anys, la recepta ha evolucionat per adaptar-se a nous gustos.

Per això s'incorporen ingredients com bolets i espinacs en versions vegetarianes i veganes. No és la primera vegada que Ferran Adrià mostra la passió per la cuina tradicional. Tot i que a El Bulli, el seu popular restaurant, no es van incloure els canelons al menú avantguardista, sí que confessa que és un dels seus favorits.

➡️ Societat

Més notícies: