Muntatge plat amb pebrots farcits de bacallà amb una forquilla a sobre al costat d'un bol amb més salsa sobre fons d'imatge d'una taula de fusta en un jardí desenfocada

SOCIETAT

La recepta tradicional amb bacallà que és tot un encert per Setmana Santa

Si t'agrada cuinar a casa i menjar bé i sa, t'encantarà preparar aquesta recepta fàcil i ideal per a aquesta època que entra

Tant el pebrot com el bacallà són elements fonamentals a la cuina espanyola. I tots dos, a més, són ingredients caracteritzats per un potent sabor que explota a qualsevol recepta.

Això, unit a la suavitat i la melositat que resulta d'aquesta magnífica i senzilla recepta, fan d'aquest plat tota una fita en qualsevol esdeveniment. Un plat que, a la nostra ment, no cap si no és en la seva versió d'elaboració casolana.

Ingredients per fer pebrots farcits de bacallà

La recepta de pebrots farcits de bacallà reflecteix la versatilitat i creativitat a la gastronomia del nostre país. Encara que aquesta té fortes arrels al nord d'Espanya, la seva popularitat transcendeix fronteres a la tradició de la península.

El tipus de pebrot pot variar, però els pebrots del piquillo, especialment els de Navarra, són els ideals. Farcits amb una cremosa beixamel de bacallà, la combinació és gloriosa.

INGREDIENTSQUANTITAT
Pebrots del piquillo15 unitats
Lloms de bacallà dessalats400 gr
All1 dent
Ceba2 unitats
Farina4 cullerades
Mantega4 cullerades
Llet4 ml
Nata200 ml
Sal
Pebre
Oli d'oliva
Cebulet

Passos per preparar els pebrots farcits de bacallà

La preparació d'aquesta recepta no és especialment difícil. I, si t'agrada cuinar, és de les més entretingudes, completes i satisfactòries amb les que et trobaràs.

Es tracta d'una d'aquestes receptes on l'experiència es mesura segons la capacitat d'organització. Ja que la podem dividir en tres parts: el sofregit amb els pebrots, la salsa i el farcit.

1. Preparació del bacallà

Per començar, pelarem i picarem l'all i una de les cebes i els ficarem en una paella amb oli calent. Hi afegirem el bacallà sense espines ni pell.

Volem confitar el bacallà i, per això, ho taparem i ho deixarem a foc mínim. Quan veiem que ha quedat tendre, escorrerem, esmicolarem i reservarem.

2. Preparació del farciment

A la mateixa paella on hem confitat el bacallà, fondrem mantega i ofegarem la farina. Mourem ràpidament perquè no s'enganxi i anirem afegint la llet de forma gradual sense deixar de remenar.

Salpebrarem aquesta barreja que deu haver quedat sense grumolls i la deixarem reposant a foc mínim. Després incorporarem el bacallà a la beixamel i ho barrejarem tot bé: aquesta és una de les claus d'aquesta recepta!

3. Preparació de la salsa

Per a la recepta de la salsa, pelarem i picarem l'altra ceba per arrufar-la, aquesta vegada, en una cassola amb oli. Afegirem 3 pebrots del piquillo i ofegarem uns 3 minuts.

Passats aquests, afegirem nata, salpebrarem i cuinarem uns minutets més. Després triturarem la nostra salsa, que haurà adquirit un preciós i cremós color ataronjat.

Per finalitzar la recepta, només ens queda emplenar amb cura els pebrots amb la beixamel de bacallà. I servir amb la salsa i el cibulet fresc picat per sobre.

➡️ Societat

Més notícies: