La recepta que no pot faltar a la taula de Lolita Flores per celebrar el seu aniversari
Lolita Flores va voler donar fama a aquest plat a la seva cançó 'Sarandonga' que, a més, és molt senzill de fer
Lolita Flores fa anys aquest 6 de maig. I una de les cançons que ens ve a la ment quan en parlem és l'arxiconeguda 'Sarandonga'. Hi parla d'un plat que "nos vamos a comer en lo alto del puerto que mañana es domingo".
A cada tornada repeteix aquest plat i aquest no és altre que l'arròs amb bacallà. És una recepta molt senzilla i saborosa amb què podem triomfar en qualsevol moment.
Ingredients per a l'arròs amb bacallà que encanta a Lolita Flores
Així que si vols saber per què la Lolita li va donar tanta importància, aquí et deixem els ingredients que necessites per preparar-ho:
Ingredients per preparar un arròs amb bacallà
Ingredients | Quantitat |
Arròs | 250 grams |
All | 2 unitats |
Pebrot vermell | 1 unitat |
Bacallà | 500 grams |
Fumet de peix | 1 litre |
Safrà o colorant |
Així es prepara el plat que tant li canta Lolita: arròs amb bacallà
1. Daurem l'all
El primer pas és tallar l'all i enrossir-lo. Encara que t'hem posat una quantitat, també ho pots fer al teu gust. En aquest cas no hi ha gaire problema, ja que l'all i el bacallà fan bona combinació.
2. Afegim pebrot vermell
Quan tinguem daurat l'all, és el moment d'incloure el pebrot vermell. Haurem de tallar-ho prèviament a dauets perquè quedi millor. Ho tenim al foc ofegant mentre s'estova fins a un màxim de 12 minuts.
3. Incorporem el bacallà
Aquí hi ha dues maneres de fer. En primer lloc, si el bacallà és salat, l'haurem de dessalar a les diferents aigües des de 48 hores abans perquè estigui a punt. En cas que el comprem dessalat, només haurem de tallar-ho a daus i incorporar-ho.
4. Posem l'arròs
Esperem que es faci una mica el bacallà, posem l'arròs i ofeguem. T'hem posat una quantitat, però tot i això és fàcil calcular-la pel nombre de persones que siguem. Més o menys la ració equival a mig got.
5. Cobrim amb el fumet
Tornem a tenir l'opció de comprar-ho o fer-ho nosaltres. Si ho volem fer, ho haurem de fer amb les espines, el cap, la pell i la cua del bacallà. Sigui com sigui, agafem aquest brou i cobrim allò que portem fins ara d'elaboració.
6. Li donem l'últim toc i ja ho tenim!
L'últim ingredient a incorporar és el colorant o el safrà. Quan ho hàgim posat, pugem el foc a fort durant uns pocs minuts. Després ho deixem uns 12 minuts a foc suau mentre es va fent.
Més notícies: