La recepta de pestinyos més saludable amb què delectar tothom per Setmana Santa
Els pestinyos són unes postres que compten amb un gran nombre de seguidors que ja estan desitjant menjar-les
Aquesta recepta de pestinyos t'agradarà. I és que tenim la idea que tots els dolços de Setmana Santa pequen de ser poc saludables. Però sempre podem fer una recepta que sí que ho sigui.
En aquest cas, aquesta recepta de pestinyos compleix això que et dic. És una versió saludable i, a més, és completament apta per a vegans. Així que, perquè la puguis preparar a casa teva, aquí et deixo els seus ingredients.
Ingredients per preparar pestinyos
Ingredients per preparar pestinyos vegans i saludables
Ingredient | Quantitat |
Anís | 1 cullerada |
Farina integral d'espelta | 250 g |
Vi blanc | 50 ml |
Oli d'oliva | 70 ml |
Sèsam | 2 cullerades |
Dàtils | |
Closques de llimona i taronja | |
Xarop atzavara |
Pas a pas de la recepta dels pestinyos saludables i vegans
1. Fregim les pells de taronja i llimona
El primer pas és ficar els dàtils en aigua perquè s'estovin. Mentrestant, podeu anar posant oli per escalfar en una paella. Hi posaràs les pells de taronja i llimona per fregir-les durant uns segons i després, deixar-les refredar amb anís.
2. Comencem a fer la massa dels pestinyos
En una batedora, fiquem els dàtils que hem tingut a remull juntament amb el vi blanc i el batem. Després, en un bol hi afegim la farina amb el sèsam i ho afegim a la massa líquida. Ara ja la tenim a punt per començar a donar forma als nostres pestinyos.
3. Donem forma als pestinyos
Ara que ja tenim la massa, l'estirem bé sobre una superfície llisa. Després, ens tocarà anar tallant-la a quadrats. L'últim pas és plegar les dues cantonades i pressionar lleugerament perquè no s'obrin els nostres pestinyos.
4. Enfornem i afegim el xarop
Ja queda poc per tenir els nostres pestinyos llestos. Un cop feta la forma, hem de ficar-los al forn durant 20 minuts a 190 graus. Després, dins d'ells posem una barreja d'aigua amb xarop d'atzavara perquè xopin bé.
5. Consells de presentació
El consell més gran és que els pestinyos no necessiten presentació. Poden col·locar-se en un plat ordenadament i que cadascú se serveixi a l'hora de les postres. És la forma més tradicional de menjar-los, a més, en aquest cas, de manera molt saludable.
Amb aquesta recepta podràs gaudir d'aquest dolç tan típic de Setmana Santa que prové d'Andalusia. Els pestinyos són tot un èxit assegurat en aquests pròxims dies festius. Així que anota-la per tenir-la a mà quan arribi el moment.
Més notícies: