Un xef somrient en una cuina moderna amb una imatge circular de croquetes al fons.
SOCIETAT

La recepta de Nandu Jubany que has de tastar aquesta Castanyada: ràpida i senzilla

Descobreix com sorprendre a la teva família i amics amb la deliciosa recepta que ens regala el xef català

Llestos per fer un gir a la Castanyada? Aquest festí català no estaria complet sense els deliciosos panellets. I, qui millor per guiar-nos en aquesta aventura que el xef Nandu Jubany? Amb el toc màgic i una estrella Michelin, ens porta una recepta ràpida i senzilla, a més d'irresistible. Descobrirem com fer aquests petits mossos de felicitat.

Ingredients i pas a pas

Mans a l'obra! Prepara't per gaudir d'una experiència culinària única. Aquí tens la llista completa d'ingredients que necessitaràs per preparar uns panellets de luxe que deixaran tothom amb ganes de més.

Un xef somrient al costat d'un plat de panellets variats i castanyes sobre una taula decorada amb pinyes i fulles seques.

Ingredients:

  • 1 kg de farina d'ametlla crua Marcona
  • 800 gr de sucre
  • 150 gr de patata bullida amb pell
  • La pell de ½ llimona ratllada
  • 30 gr d'anís dolç

El primer que farem és bullir la patata amb pell, un cop cuita, la pelem i l'aixafem amb una forquilla fins a obtenir un puré. Amb les mans ben netes, barrejarem la patata amb el sucre i la farina d'ametlla. És un procés molt senzill i divertit, així que no et tallis.

Ara, afegim l'anís i la pell de llimona ratllada, remou bé fins que tot estigui completament integrat i la massa s'enlairi del recipient. Un cop llesta, cobrim la massa i la deixem reposar a la nevera durant un parell d'hores. Això farà que obtingui una mica de cos i sigui més fàcil de manejar.

Després d'un bon descans, és hora de donar forma als nostres panellets! Pren porcions de la massa i forma boletes. Pots fer-les de la mida que més t'agradi, però l'ideal és que siguin d'un mos.

Una varietat de panellets tradicionals catalans amb pinyons i altres ingredients en un fons clar.

En un bol a part, barreja pinyons crus amb una mica de rovell d'ou. Després, arrebossa les boletes de massa amb aquesta barreja de pinyons.

Col·loca les boletes a safates de forn, deixant-les una mica separades. Ara ve el moment emocionant: enfornar. Preescalfeu el forn a 225ºC i posa les teves safates a l'interior, deixa-les fins que estiguin daurades i amb un aspecte irresistible.

Varietats de panellets

Quan tens la base del massapà, les possibilitats són infinites. Pots experimentar amb diferents cobertures: des de coco ratllat fins a ametlla filetejada.

Si vols un toc més especial, afegeix cafè soluble a la massa (uns 30 gr per quilo de massapà) o, si ho prefereixes, substitueix la patata per batata. No dubtis a ajustar la quantitat de sucre o fins i tot fer versions més econòmiques amb una mica més de patata.

Així que ja ho saps, amb aquesta recepta de Nandu Jubany, els teus panellets seran l'estrella de la Castanyada. Gaudeix d'aquests dolços i sorprèn tothom amb la teva habilitat a la cuina!

➡️ Societat

Més notícies: