La recepta més fàcil per preparar una Ensaïmada de Mallorca casolana amb 8 ingredients
Amb aquesta recepta ja no et caldrà viatjar fins a Mallorca per gaudir d'una autèntica ensaïmada mallorquina
Ve de saïm, que en mallorquí, la llengua de Mallorca, significa llard. Ja que la mantega de porc és un dels ingredients bàsics de la recepta d'aquest dolç tan tradicional, versàtil i exquisit.
Una Ensaïmada de Mallorca és una experiència culinària única. N'hi ha que no tenen devoció pels dolços, però es moren a cada mos d'ensaïmada.
Aquesta textura i aquest sabor tan suaus són només una tradició ben sostinguda amb el pas de les generacions. Un dolç de la gastronomia de Mallorca que ha arribat al món sencer i que ara podràs preparar tu mateix a casa.
Ingredients per a l'Ensaïmada de Mallorca
Ingredients per a 6 persones
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Farina de força | 400 gr |
Llevat premsat | 15 gr |
Ou | 1 unitat |
Aigua | 150 ml |
Sucre | 120 gr |
Sal | Un pessic |
Mantega de porc | |
Sucre glas per empolvorar |
Els passos per elaborar la millor ensaïmada mallorquina
1. Dissol el llevat en aigua
Per començar amb la recepta, cal escalfar una mica l'aigua i dissoldre-hi el llevat. Mentrestant, en un bol gran, col·loquem la farina, per després afegir-hi l'aigua amb el llevat, l'ou batut, el sucre i la sal.
2. Amassa la barreja
La barreja que hem elaborat serà la base de la nostra ensaïmada. La pastarem bé, durant quinze minuts o fins a obtenir una massa suau, amb molt d'afecte i paciència.
3. Deixa reposar la massa
Amb la massa, formarem una bola i la deixarem en un bol untat amb oli. Deixa-la reposar almenys durant una hora, fins que dupliqui el seu volum.
4. Divideix la massa en 6 parts
Després tornarem a amassar-la per treure-li tot l'aire i la dividirem en sis parts. Aleshores, pastarem cada porció d'ensaïmada de manera individual, amb un corró.
5. Unta la massa amb llard
Arriba el moment estrella de la creació de l'Ensaïmada de Mallorca. Que és quan estirem les porcions de massa per untar-hi, generosament, el llard de porc.
6. Fes un rul·lo amb la massa
Amb cada porció ben untada en llard, farem un rul·lo. I les deixarem reposar, més o menys una hora, fins que vegem com la massa comença a relaxar-se pel pes.
7. Dona-li forma d'espiral
Aleshores estirarem els rul·los fins a deixar-los el més fins possible. Cobrirem dues safates de forn amb paper i farem una espiral amb cada porció deixant espai entre les corbes de l'espiral.
8. Deixa fermentar la massa
Col·locarem les safates al forn amb una tassa d'aigua perquè deixi anar humitat. Sense coure, deixarem fermentar la massa d'ensaïmada durant tota la nit o unes 10 hores.
9. Cou les ensaïmades al forn
Després del temps de fermentació, llavors sí: escalfarem el forn a 200 ºC. I enfornarem les ensaïmades durant 10-12 minuts. Només quedaria esperar que es refredessin per empolvorar-les amb abundant sucre glacé per sobre.
10. Pas opcional: omple l'ensaïmada
De vegades, també es poden emplenar amb cabell d'àngel abans d'enrotllar les porcions de massa. O, fins i tot, hi ha qui ho fa amb sobrassada de Mallorca, seguint la mateixa recepta.
Si a tu també t'està caient la bava només de pensar-ho, no dubtis en atrevir-te. Intentar fer una ensaïmada casolana val la pena, promès!
Més notícies: