28/11/2023 18:30h
/ Actualitzat a 29/11/2023 12:13h
El llobarro és un peix molt consumit. I encara que hi ha diverses maneres de preparar-lo, la versió rostida al forn de Jordi Cruz amb salsa tailandesa és perfecta per a la nit de Nadal.
A més del seu deliciós sabor, el llobarro és apreciat per la seva aportació nutricional. Sent rica en fòsfor, ferro i potassi, essencials per a la salut muscular i el funcionament del sistema nerviós. I no només això, sinó que no és gens complicat cuinar-la, aquesta recepta de Jordi Cruz la pots fer en només una hora.
INGREDIENT | QUANTITAT |
Xalotes | 3 |
Porros | 3 |
Cebes tendres | 3 |
All | 2 dents |
Lubina | Espina central |
Llet de coco | 1 L |
Gingebre | 5 g |
Coriandre | Al gust |
Pasta de curri | 5 g |
Lima | 4 fulles |
Si vols aconseguir una salsa tailandesa de somni, que et faci transportar gairebé al propi país, segueix els passos del conegut xef.
En primer lloc, sofregiu les xalotes, porros, cebes i alls durant cinc minuts.
En segon lloc, afegeix l'espina central del llobarro i cuina-la per deu minuts per donar sabor extra.
Finalment, barreja els ingredients picats restants en una cassola a part. És a dir, la llet de coco, la pasta de curri, la llima, el coriandre, el gingebre i la part verda dels porros.
Cou-los uns 20 minuts, un cop llest, tritura amb una batedora i cola-ho per evitar trossos. Un cop fet tot això, és moment de barrejar amb la preparació anterior.
INGREDIENT | QUANTITAT |
Aigua | 1 L |
Carbassons | 2 |
Porros | 2 |
Pastanagues | 2 |
Tirabeques | Un grapat |
Espàrrecs | Un manat |
Ceba tendra | 1 |
Sal | Al gust |
Igual que una joia acuradament seleccionada pot complementar i millorar l'aparença general d'un vestit, una guarnició ben triada i arreglada pot fer el mateix amb un plat.
Per aquesta només has de tallar totes les verdures a trossos molt petits i no ajuntar-les.
Cou cadascun dels ingredients tallats per separat en aigua amb sal. Un cop estiguin gairebé al punt, barreja-les totes i submergeix-les en aigua bullint també amb sal durant un minut.
INGREDIENT | QUANTITAT |
Lubina salvatge | 1 llom d'aproximadament 800 g |
Aigua | 1 L |
Oli d'oliva verge extra | 100 ml |
Sal marina | 80 g |
Pebre blanc | Al gust |
És el torn de l'ingredient estrella, la preparació més senzilla i ràpida de les tres que hem de fer per a aquest plat.
Per començar, elabora aigua de mar barrejant sal en aigua (ben barrejada i dissolta) i fes-la servir per ficar el llom de llobarro per 15 minuts. Seguidament, treu-lo i elimina l'excés d'aigua amb paper absorbent.
Després d'això, col·loca el teu llobarro en una safata per a forn untada amb oli d'oliva i aboca la salsa tailandesa quan vegis que és peix està llest. Només cal afegir la guarnició de verdures que hem preparat.
Amb aquests detalls, el plat de llobarro a l'estil Jordi Cruz no serà només una deliciosa experiència gastronòmica, sinó també un festí per als ulls. Que gaudeixis d'aquesta recepta exquisida la nit de Nadal!