La recepta de Jordi Cruz que és ideal per Nadal: llobarro al forn en només una hora
Jordi Cruz ha compartit una recepta senzilla de llobarro però amb un sabor que deixarà amb la boca oberta als teus comensals en aquestes festes de Nadal
El llobarro és un peix molt consumit. I encara que hi ha diverses maneres de preparar-lo, la versió rostida al forn de Jordi Cruz amb salsa tailandesa és perfecta per a la nit de Nadal.
A més del seu deliciós sabor, el llobarro és apreciat per la seva aportació nutricional. Sent rica en fòsfor, ferro i potassi, essencials per a la salut muscular i el funcionament del sistema nerviós. I no només això, sinó que no és gens complicat cuinar-la, aquesta recepta de Jordi Cruz la pots fer en només una hora.
Preparació i ingredients del llobarro de Jordi Cruz
Per a la salsa tailandesa
INGREDIENT | QUANTITAT |
Xalotes | 3 |
Porros | 3 |
Cebes tendres | 3 |
All | 2 dents |
Lubina | Espina central |
Llet de coco | 1 L |
Gingebre | 5 g |
Coriandre | Al gust |
Pasta de curri | 5 g |
Lima | 4 fulles |
Si vols aconseguir una salsa tailandesa de somni, que et faci transportar gairebé al propi país, segueix els passos del conegut xef.
1. Fem les verdures
En primer lloc, sofregiu les xalotes, porros, cebes i alls durant cinc minuts.
2. Afegeix l'espina del llobarro
En segon lloc, afegeix l'espina central del llobarro i cuina-la per deu minuts per donar sabor extra.
3. Barreja i cuina-ho tot
Finalment, barreja els ingredients picats restants en una cassola a part. És a dir, la llet de coco, la pasta de curri, la llima, el coriandre, el gingebre i la part verda dels porros.
Cou-los uns 20 minuts, un cop llest, tritura amb una batedora i cola-ho per evitar trossos. Un cop fet tot això, és moment de barrejar amb la preparació anterior.
Per a la guarnició del llobarro
INGREDIENT | QUANTITAT |
Aigua | 1 L |
Carbassons | 2 |
Porros | 2 |
Pastanagues | 2 |
Tirabeques | Un grapat |
Espàrrecs | Un manat |
Ceba tendra | 1 |
Sal | Al gust |
Igual que una joia acuradament seleccionada pot complementar i millorar l'aparença general d'un vestit, una guarnició ben triada i arreglada pot fer el mateix amb un plat.
1. Talla les verdures
Per aquesta només has de tallar totes les verdures a trossos molt petits i no ajuntar-les.
2. Cuina
Cou cadascun dels ingredients tallats per separat en aigua amb sal. Un cop estiguin gairebé al punt, barreja-les totes i submergeix-les en aigua bullint també amb sal durant un minut.
Per al llobarro
INGREDIENT | QUANTITAT |
Lubina salvatge | 1 llom d'aproximadament 800 g |
Aigua | 1 L |
Oli d'oliva verge extra | 100 ml |
Sal marina | 80 g |
Pebre blanc | Al gust |
És el torn de l'ingredient estrella, la preparació més senzilla i ràpida de les tres que hem de fer per a aquest plat.
1. Prepara aigua de mar
Per començar, elabora aigua de mar barrejant sal en aigua (ben barrejada i dissolta) i fes-la servir per ficar el llom de llobarro per 15 minuts. Seguidament, treu-lo i elimina l'excés d'aigua amb paper absorbent.
2. Cuina el llobarro i serveix
Després d'això, col·loca el teu llobarro en una safata per a forn untada amb oli d'oliva i aboca la salsa tailandesa quan vegis que és peix està llest. Només cal afegir la guarnició de verdures que hem preparat.
Amb aquests detalls, el plat de llobarro a l'estil Jordi Cruz no serà només una deliciosa experiència gastronòmica, sinó també un festí per als ulls. Que gaudeixis d'aquesta recepta exquisida la nit de Nadal!
Més notícies: