Muntatge de fotos de primer pla de Jordi Cruz, i de fons, una imatge del restaurant ABaC de Barcelona amb bitllets de 50 euros al costat
SOCIETAT

Els diners que costa menjar al restaurant de Jordi Cruz: ningú ho encerta

El restaurant de Jordi Cruz compta amb 3 estrelles Michelin


Jordi Cruz és el propietari del restaurant ABaC. Ubicat dins de l'hotel de 5 estrelles ABAC, entre els barris barcelonins de Sarrià-Sant Gersvasi i Gràcia, el local ofereix una gastronomia exclusiva en un espai de 100 m².

El propietari d'aquest negoci no és altre que Jordi Cruz, una de les cares més conegudes del popular concurs culinari de TVE, MasterChef. El restaurant va ser nominat com un dels millors de Catalunya al 2011 per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i compta amb el reconeixement de tres estrelles Michelin.

Ja fa més de 23 anys que el restaurant ofereix als seus clients un menú degustació que compta amb més de 18 plats.

Amb menjar preparat amb ingredients de proximitat, segons el propi xef: “La nostra cuina és de soca-rel, una cuina de producte llançat a l'avantguarda, sabors equilibrats amb innovació tècnica i conceptual”.

Posat de Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera a MasterChef

No és estrany llavors que entre el repertori culinari hi trobem plats tan peculiars com “Arrels, llavors i escorces calcinades, gelat de Perifollo, ‘escamorza’ fumada i tòfones conservades” o “Lluç a baixa temperatura amb pil pil dels seus proteics amb romana vegetal, salsa verd i cloïssa”.

El xef té tres restaurants més dispersos a la ciutat catalana, és per això que no se n'assegura la seva presència durant el servei. Però en cas que estigués, tindrien l'oportunitat de conèixer-lo. Però… a quin preu?

El cost del menú del restaurant de Jordi Cruz

L'experiència d'ABaC es pot viure pel mòdic preu de 295 € per persona i 140 € addicionals si volem l'opció de maridatge de vins. Un cost una mica menys elevat en relació amb un dels seus competidors gastronòmics, el xef Dabiz Muñoz. Aquest últim ofereix un menú degustació, al restaurant DiverXO de Madrid, per un preu de 365 € per persona.

Recomanen reservar amb antelació, fins i tot sense tenir llista d'espera, i cal abonar 100 € per comensal per formalitzar-la. Diners que es perdrien en cas de no avisar dins dels terminis d'anul·lació.

Si el preu sembla excessiu, sempre es pot optar per un altre dels restaurants del xef, un de més econòmic, però igual d'elegant: el restaurant Ten's. També ubicat a Barcelona, a prop del barri Gòtic, on hi ha una selecció de tapes elegants tant a elecció a la carta, mitges racions o en el format menú degustació. Aquest últim, amb onze plats, per un preu de 65 € per persona.

➡️ Societat

Més notícies: