Uns agents de la Guàrdia Civil detenen uns vehicles en un control de carretera, amb un senyal de la ITV
SOCIETAT

Aclariment de la DGT sobre l'assegurança del cotxe i la ITV el 2024

La DGT intensificarà els controls per detectar els vehicles que viatgin sense assegurança i amb la ITV caducada

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha revelat alguns detalls que afecten dues de les infraccions més comunes. Bàsicament són circular sense l'assegurança obligatòria del vehicle i sense la ITV al dia.

En general, fins ara, aquestes irregularitats podien passar inadvertides. Llevat dels casos en què hi hagués un control de la Guàrdia Civil o un accident. Però les autoritats han trobat un nou sistema per 'caçar' aquests conductors.

La DGT pretén intensificar els controls a les carreteres durant aquest 2024. I una de les maneres més eficients passa per fer-ho a través dels radars fixos. Aquests dispositius cada cop compten amb uns sistemes tecnològics més avançats que permeten rastrejar totes les dades sobre un vehicle.

La seva funció va més enllà de detectar els excessos de velocitat. Tenen la capacitat de comprovar si un cotxe disposa de l'assegurança obligatòria i de la ITV passada, a més de confirmar si es troba en situació legal. Això és possible gràcies a la capacitat dels radars per reconèixer les matrícules.

Sense cap dubte, així es reforça la seguretat a les nostres carreteres. Serà més senzill identificar aquells que circulin cometent alguna d'aquestes infraccions.

La DGT es proposa aturar un problema important

La DGT té constància de l'enorme problema que representen aquestes infraccions. Més d'un 10% dels vehicles circula sense assegurança o amb la ITV caducada. Per tant, dos milions d'automòbils incorren en aquesta falta greu, cosa que representa una xifra molt elevada.

Les alarmes s'han disparat i la DGT no li ha quedat més remei que actuar. Admeten que aquest tipus d'infraccions suposen un risc important tant pel conductor com per a la resta de ciutadans. Per això s'han marcat com a objectiu perseguir aquest tipus d'irregularitats i promoure la regularització de la ITV, entre altres coses.

Les multes de la DGT

La normativa actual de la DGT preveu dures sancions contra els conductors que viatgin sense estar assegurats. En primer lloc, s'immobilitzarà el vehicle i el propietari s'enfrontarà a una sanció econòmica d'entre 601 i 3.005 euros.

Per la seva banda, els que no hagin superat la ITV s'hauran de gratar la butxaca. La multa puja fins als 200 euros. Cal no oblidar que aquestes inspeccions busquen que els cotxes reuneixin unes condicions bàsiques en matèria de seguretat i emissions contaminants.

➡️ Societat

Més notícies: