Muntatge amb una sopa de ceba i Arnau París somrient amb un davantal
SOCIETAT

La recepta d'Arnau París de ‘Cuines’ i guanyador de ‘MasterChef’ perfecta per al fred

El guanyador de ‘MasterChef’ ha preparat una recepta perfecta i deliciosa per combatre els dies més freds de l'any

No hi ha plat que entri al cos millor a l'hivern que una bona sopa. Com dirien les mares: “Una sopa reviu un mort”. I per fer-nos sentir més vius, el xef Arnau del programa Cuines de TV3 n'ha preparat una d'aquelles que esdevenen imprescindibles.

És una recepta que ret homenatge a la rica tradició culinària catalana. La sopa de ceba amb formatge blau s'erigeix com un plat reconfortant i saborós. Amb ingredients simples, però acuradament seleccionats, aquesta deliciosa preparació promet satisfer els paladars més exigents.

Com es fa la sopa de ceba?

La recepta comença pelant i tallant a la juliana quatre cebes de Figueres, donant-li un toc distintiu a aquesta sopa. En una cassola amb generós oli d'oliva verge extra, es dauren daus de pa sense escorça. D'aquesta manera, s'hi afegeix una textura cruixent que complementa la suavitat de la ceba.

Les cebes es dauren al mateix oli, creant un sofregit aromàtic que omple la cuina de fragàncies irresistibles. Mentrestant, es talla a daus 100 grams de formatge blau. Afegint-hi una dimensió rica i cremosa al plat final.

En una altra olla, s'escalfen 800 ml de brou de pollastre a foc lent. S'incorporen a la cassola de ceba la meitat del pa daurat, els daus de formatge blau i una branca de romaní. Amb tot això, es crea una barreja que es cuina durant uns quatre minuts, permetent que els sabors es fusionin en harmonia.

El toc final inclou retirar la branca de romaní i servir la sopa. Això sí, adornada amb els daus restants de pa daurat i un toc de farigola fresca.

El resultat és una sopa de ceba exquisidament equilibrada, llesta per ser gaudida i compartida a qualsevol taula. Una experiència culinària que delectarà els amants del bon menjar!

Cuina terapèutica

La cuina terapèutica és aquella que, a més de nodrir-nos, ens guareix. I és que la majoria d'aliments reals que cuinem i prenem tenen beneficis per a la nostra salut.

La ceba, especialment, podria dir-se que és un conegut com a superaliment. Aporta una sèrie de beneficis per a la salut a causa del contingut nutricional.

  • Antioxidant
  • Antiinflamatòria
  • Salut cardiovascular
  • Vitamines i minerals
  • Digestió
  • Propietats antibacterianes


El control de sucre a la sang i la millora de la salut òssia, són alguns dels seus altres beneficis. Això no obstant, és important tenir en compte que aquests beneficis poden variar segons la quantitat i la freqüència de consum.

Com a part d'una dieta equilibrada, la ceba morada pot ser una addició saludable i deliciosa. Així que, mans a l'obra!