Què és l'estafa del retrovisor: el darrer frau del qual avisen els Mossos d'Esquadra
Aquesta tècnica de robatori ha augmentat durant les darreres setmanes
Els Mossos d'Esquadra han detectat una nova estafa que cada cop està prenent més força. Aquesta vegada, es tracta de l'estafa del retrovisor, una estafa on els autors simulen un xoc i et fan creure que ets l'autor dels fets per robar-te diners.
Tot i que el mètode és vell, encara existeix. De fet, segons l'últim avís dels Mossos d'Esquadra, és un cop que està agafant molt de pes. Doncs són molts els que juguen amb els nervis de la gent per fer-los pagar la reparació.
Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra estan al corrent d'alguns dels darrers cops dels estafadors i, en conseqüència, avisen la població per evitar que caiguin a la trampa
Els Mossos t'avisen: l'estafa del retrovisor
La policia catalana ha explicat el modus operandi més comú dels delinqüents per fer aquesta estafa. Ho han fet a través de les xarxes socials: "Si et diuen que els has trencat el retrovisor del cotxe, sospita i no els paguis res. Si fa falta, fes els tràmits amb la teva companyia asseguradora", indiquen.
Tal com indica un agent dels Mossos, els estafadors simulen un xoc entre el seu vehicle i el seu, i et fan creure que ets el culpable. Aleshores, et proposen pagar els danys del retrovisor en efectiu amb l'argument que així t'estalvies la penalització de la teva companyia d'assegurances.
És aquí on has d'estar atent i no caure, perquè si cedeixes, et poden robar diners. Per convèncer-te intentaran posar-te molt nerviós fins al punt que t'oferiran acompanyar-te fins a l'oficina més propera de la teva entitat bancària per retirar els diners en efectiu al moment.
"No ho facis, detecta'ls, és una estafa", indiquen els Mossos d'Esquadra.
Poden demanar-te entre 1.200 i 1.500 €
En la majoria dels casos, el cotxe que simula xocar amb el teu porta matrícula estrangera. Segons detallen, després del xoc, indiquen que han de marxar ràpid al seu país, i t'indiquen que els tràmits han de ser ràpids.
Com que els interessa que els paguis en efectiu, simulen fer gestions, però no tirar endavant. Després d'uns quants minuts, simulen posar-se en contacte amb l'assegurança, però en realitat és un delinqüent. Aleshores, t'indiquen que els has de pagar entre 1.200 i 1.500 euros per reparar el retrovisor.
La policia recomana no caure al parany i no cedir a fer pagaments en efectiu a persones desconeguts. Per això, recomanen que, en cas de dubte, truquis a la teva companyia asseguradora.
Més notícies: