Imatge de fons d'una persona amb una tassa de cafè a la mà, al costat de la imatge d'una altra persona amb gest d'aprovació i una emoticona d'una tassa amb un cor al costat

SOCIETAT

Et diré, com a nutricionista, per què el cafè és beneficiós per a la teva salut

El cafè és una de les begudes més populars a tot el món, tant que és consumida diàriament per milions de persones


El cafè és de les begudes més populars a Espanya, estic segura que molts de vosaltres el consumiu de forma diària, gairebé com una droga. I us semblarà exagerat a alguns, però de veritat que ho escolto molt freqüentment a consulta.

Afirmacions com ara: "Fins que no em prenc el cafè no soc persona" o "jo sense un cafè no puc", possiblement les haureu escoltat més d'una i dues vegades. O potser fins i tot vosaltres mateixos les penseu.

És important conèixer, sobre aquesta beguda tan popular, si és beneficiosa o perjudicial per a la nostra salut, però ja us vaig avançant quins beneficis al cafè en trobem més d'un.

El cafè té molts beneficis

Estimula el sistema cognitiu i millora el rendiment

La cafeïna present al cafè estimula el sistema nerviós central i pot millorar la concentració, l'atenció i l'estat d'alerta. Podem trobar nombrosos estudis que demostren que el consum de cafè pot millorar el rendiment cognitiu i la funció cerebral.

A més, hi ha investigacions que també corroboren que pot reduir el risc de desenvolupar trastorns neurodegeneratius com l'Alzheimer i el Parkinson.

Conté antioxidants

El cafè és una rica font d'antioxidants, que són aquests compostos que ajuden a combatre el dany oxidatiu al cos. Aquests poden prevenir malalties cardiovasculars, reduir la inflamació i protegir contra alguns tipus de càncer.

Protegeix contra malalties cròniques

El consum moderat de cafè s'ha associat a un risc menor de patir certes malalties cròniques com la diabetis tipus 2 i també hepàtiques.

Aquesta afirmació es pot fer gràcies a dades descobertes que suggereixen que els compostos bioactius que hi ha al cafè poden tenir efectes protectors sobre el metabolisme de la glucosa, la funció hepàtica i la funció cerebral.

Potencia el rendiment esportiu

La cafeïna que conté el cafè retarda la fatiga muscular i física, per la qual cosa, de manera indirecta, pot potenciar el rendiment esportiu.

Això serà clau abans i/o durant certes competicions esportives.

En conclusió, el consum moderat de cafè, fins a 3-4 tasses diàries, pot formar part d'un estil de vida saludable per a la majoria de persones. Tot i això, cal anar amb compte amb no tenir un consum excessiu i individualitzar si el cas és especial.

➡️ Societat

Més notícies: