Les cullerades d'oli d'oliva que recomanen prendre per combatre l'Alzheimer
Els experts revelen quina és la quantitat diària d'oli d'oliva aconsellable per prevenir l'Alzheimer
En els darrers anys s'ha parlat molt dels beneficis que comporta consumir oli d'oliva per al nostre organisme. I és que és un dels aliments més importants de la coneguda dieta mediterrània, de què tant presumim els catalans.
Amb tot, l''or líquid' és un dels principals aliments de l'esmentada dieta, perquè pot prevenir malalties com l'Alzheimer. Una malaltia que va incidint a poc a poc en la salut de qui la pateix i que en certa manera es pot combatre a través de l'alimentació.
Després d'una recerca exhaustiva de la Universitat de Harvard, s'ha comprovat que l'oli d'oliva és beneficiós per endarrerir l'aparició d'aquesta malaltia.
Un estudi de Harvard confirma que l'oli d'oliva redueix el risc d'Alzheimer
Aquest estudi es va publicar a la revista JAMA Network Open l'any 2022. Es tractava d'una investigació feta durant 28 anys, en què van participar 92.383 persones, un 65% dones amb una edat mitjana de 56 anys. Els científics que van fer aquest estudi van arribar a la conclusió que, com més oli d'oliva es consumeixi, el risc de demència és molt menor.
La quantitat d'oli ingerit va tenir molt a veure amb el risc de mort relacionat amb l'Alzheimer. Si el consum era baix, es va reduir un 12%, si era mitjà fins a un 16%. Finalment, el risc va baixar un 28% en el cas d'aquells que ingerien oli de manera continuada.
Si consumeixes mitja cullerada diària d'oli d'oliva, podràs prevenir l'Alzheimer
Les persones que van consumir més oli d'oliva van prendre 7 grams d'oli al dia, és a dir, mitja cullerada sopera. Tot i això, els científics van deixar clar que es podria reduir el risc de mort relacionat amb l'Alzheimer si es consumia mitja cullerada diària d'oli d'oliva.
Els investigadors també van difondre nous descobriments que tenen a veure amb el consum habitual d'oli d'oliva. Aquelles persones que ingerien oli, tot i haver consumit més alcohol que altres, tenien una dieta de millor qualitat. Aquestes persones presentaven una activitat física més gran i fumaven menys que la resta.
Així mateix, com més consum d'oli d'oliva hi havia, presentaven un menor risc de mort per malalties respiratòries. Finalment, també es reduïa el risc de patir un ampli ventall de malalties neurodegeneratives, càncer o cardiovasculars.
Més notícies: