Una parella de grans revisa una carta, i al cercle hi ha un pot amb monedes i bitllets
SOCIETAT

Et pots jubilar amb 62 anys: Aquesta és la pensió màxima que cobraries

Amb una mica de planificació i coneixement, podeu prendre decisions que us permetin gaudir d'una millor jubilació

La jubilació és una fita a la vida de qualsevol treballador, un moment esperat i, sovint, ple d'incertesa sobre el futur financer. Però sabies que et pots jubilar als 62 anys i començar a gaudir de la teva merescuda pensió?

És possible jubilar-se als 62 anys?

La resposta curta és sí. Segons la legislació vigent, pots accedir a la jubilació als 62 anys sempre que hagis cotitzat el temps suficient per fer-ho. Tot i això, és important tenir en compte que jubilar-se a aquesta edat pot tenir implicacions en la suma de la teva pensió, ja que s'aplicaran coeficients reductors per anticipació.

La pensió màxima a què podries optar al jubilar-te als 62 anys dependrà de diversos factors, com la teva vida laboral, les teves cotitzacions i el tipus de pensió que triïs. A Espanya, la pensió màxima per al 2024 és de 2.707,49 euros mensuals. Tot i això, és important tenir en compte que aquest és el màxim teòric i que no tots els jubilats arribaran a aquesta xifra.

Quins factors influeixen els ingressos de la teva pensió?

Per determinar la suma exacta de la teva pensió, la Seguretat Social tindrà en compte diversos elements, com ara la base reguladora, el temps cotitzat, les bonificacions i els coeficients reductors per anticipació en el cas de la jubilació anticipada als 62 anys. És important que estiguis al corrent de com aquests factors poden afectar la suma final de la teva pensió i prendre decisions informades en funció de la teva situació particular.

Calcular la teva pensió pot semblar una tasca complicada, però en realitat és força senzill si coneixes els elements bàsics que intervenen en el càlcul. La base reguladora, que es calcula en funció de les cotitzacions durant la teva vida laboral, és un dels factors clau. A partir d'aquesta base, s'aplicaran els coeficients reductors per anticipació si et jubiles als 62 anys, cosa que podria reduir la suma de la teva pensió.

Muntatge d'un senyor gran assegut en un sofà ia la dreta una mà subjectant bitllets d'euro de 50 €`

Si estàs pensant jubilar-te als 62 anys, aquí tens alguns consells per maximitzar la suma de la teva pensió:

  • Cotitza el temps suficient: Com més temps cotitzis, més alta serà la teva pensió. Tracta de completar la teva vida laboral amb el nombre més gran possible d'anys cotitzats.
  • Considereu retardar la vostra jubilació: Retardar l'edat de jubilació pot augmentar significativament la suma de la vostra pensió, ja que s'aplicaran coeficients reductors més favorables o fins i tot podries optar a un increment per cada any de retard.
  • Assegureu-vos de tenir tota la vostra documentació en regla: Abans de sol·licitar la vostra jubilació, assegureu-vos de tenir tota la vostra documentació en regla i d'haver revisat les vostres cotitzacions i bonificacions per evitar possibles errors en el càlcul de la vostra pensió.
➡️ Societat

Més notícies: