Els 3 pitjors pernils cuits de supermercat, segons l'OCU: hi ha una marca coneguda
L'OCU ha assenyalat els tres pitjors pernils cuits que es venen als supermercats
El pernil cuit és un dels aliments que no pot faltar a moltes llars. I és que és ideal per preparar un sopar ràpid o fins i tot per picar entre hores. Per aquesta raó, aquest producte s'ha guanyat un lloc privilegiat als nostres rebosts.
Tanmateix, no tots els pernils cuits són iguals; sovint, fins i tot s'arriba a confondre amb l'embotit de pernil. Però la seva composició és radicalment diferent: el pernil cuit conté més contingut de carn i ha rebut menys processament. Tot i els seus beneficis, és recomanable consumir aquesta carn processada amb moderació.
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme un exhaustiu estudi sobre la qualitat dels pernils cuits disponibles als supermercats. Dels 25 pernils cuits analitzats, 24 contenien més d'1,25 grams de sal per cada 100 grams de producte.
Això supera el límit considerat alt per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). Un alt contingut de sal és preocupant, ja que un consum excessiu de sodi està relacionat amb diversos problemes de salut, com ara la hipertensió.
Aquest és el pitjor pernil cuit, segons l'OCU
En el darrer lloc de la llista hi ha el Frial rodanxes fines, pernil cuit extra duroc, amb una puntuació de 50 sobre 100. Tot i contenir un 94% de carn de porc duroc, considerada d'alta qualitat (90 punts en qualitat de carn), no ha estat suficient.
I és que aquest producte obté una qualificació mitjana a causa de la seva higiene deficient. A més, cada envàs de 100 grams costa 2,39 euros, cosa que el converteix en una opció costosa.
Eroski i El Pozo, a la cua de la valoració de l'OCU
Per sobre de Frial, encara que també considerades com a opcions deficients, se situen dues marques conegudes. La primera és el Pernil cuit extra d'Eroski. Aquest producte ha rebut una puntuació mitjana en qualitat de carn i higiene.
Els principals desavantatges són l'alt contingut d'additius i el seu valor nutricional. I és que no compleix amb les expectatives dels consumidors més conscients de la seva salut.
Després, trobem el Pernil cuit d'El Pozo, una famosa marca de pernil, amb una qualificació lleugerament superior. I és que aquest pernil sí que destaca per la seva bona higiene. Tot i això, també pateix un alt contingut d'additius i una qualitat nutricional que deixa molt a desitjar, similar al d'Eroski.
Què hauria de tenir el millor pernil cuit de supermercat
Segons l'OCU, els millors pernils cuits del supermercat compleixen dues condicions fonamentals. Un bon contingut de carn extra, entre el 85% i el 98%, i un contingut baix de sal. I és que no es pot superar els 1,25 grams de sal per cada 100 grams de producte.
Amb aquests criteris al cap, l'OCU ha classificat els pernils cuits de millor a pitjor. I ha destacat aquells que compleixen aquests estàndards, advertint sobre els que no ho fan.
Més notícies: