Foto d'una botiga Pimkie des de l'exterior
SOCIETAT

Pimkie tanca totes les botigues a Espanya i dona els seus dos motius

La botiga de moda low-cost Pimkie ha tancat definitivament aquest dijous totes les botigues que fins ara tenia a Espanya

Pimkie ha tancat definitivament totes les seves botigues a Espanya. La cadena de roba low-cost, que actualment comptava amb una vintena d'establiments a tot el país, s'ha acomiadat dels seus clients per sempre.

Així ho assegurava aquest dimecres, 22 de novembre a través d'un missatge a Linkedin de la directora de Desenvolupament de la companyia, Sokoa Lasa, que afirmava que el tancament s'havia aconseguit de la manera "menys malament possible".

De moment, el tancament no s'ha anunciat a cap de les xarxes socials, tot i que fa mesos que no es produeix cap publicació nova. La seva pàgina web, a més, està des de fa temps en manteniment. I alguns clients ja es podien ensumar el rumb que prendria Pimkie.

Adeu a Pimkie a Espanya

Pimkie ha abaixat les persianes de forma definitiva de totes les botigues a Espanya. La cadena de moda de baix cost, que va obrir les portes cap a l'any 2001 a Barcelona i Madrid, comptava actualment amb 26 botigues a tot el territori.

Algunes, però, han anat tancant els últims mesos. Sobretot després del tancament de la planta logística, que era a Granollers (Barcelona).

En el passat, però, Pimkie va arribar a tenir fins a 70 botigues al país. On tenien, fins ara, una presència destacada era a Catalunya, amb cinc establiments repartits entre l'Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Salt, Puigcerdà i Platja d'Aro.

Els motius del tancament de Pimkie

Tot i que l'anunci no s'ha produït mitjançant cap dels canals oficials de Pimkie, ja s'han posat damunt de la taula els motius pel tancament definitiu de les seves botigues a Espanya.

La cadena de roba francesa oferia roba de baix cost en un moment on no era gens habitual. Tot i això, l'arribada de gegants com Shein o Primark en els últims anys, no han fet més que debilitar Pimkie. Com també altres competidors, com és el cas de la cadena Inditex, que compta amb botigues com ara Bershka, Stradivarius o Zara.

Ja l'any 2019 es van trobar en números vermells i van haver de tancar algunes de les botigues, una situació que encara va empitjorar més amb l'arribada de la pandèmia l'any següent.

A principis d'aquest 2023, l'empresa francesa, fundada per la família Mulliez, va ser adquirida pel consorci francès format per Lee Cooper France, Kindy i Ibisler Tekstil, amb l'objectiu de crear "un projecte a llarg termini" de moda per a joves d'entre 18 i 25 anys “basat en una estructura sanejada i sense deutes des de la seva adquisició”.

Tot i que a França el negoci continuarà endavant, a Espanya les seves botigues ja han abaixat la persiana i Pimkie s'ha acomiadat de manera definitiva del país.