Muntatge amb l'aparador d'una peixateria amb diversos productes frescos i un cercle amb una dona menjant amb una forquilla
SOCIETAT

El peix ideal per menjar a Quaresma: alt en Omega-3, fàcil de cuinar i saborós

Un dels peixos més econòmics i versàtils del mercat és també un dels més beneficiosos per a la nostra salut

Mantenir una alimentació variada i completa és essencial per preservar la salut del cos. I no només això: ens hem de preocupar també de cuidar la nostra ment.

L'elecció d'aliments alts en minerals, vitamines i baixos en calories és prioritària. Una selecció per a una dieta completa que tingui cura de nosaltres en conjunt.

Entre aquests aliments es destaca un tipus de peix, que ho fa per contenir un dels components més importants per a una dieta saludable. El peix de què parlarem no només és dels més econòmics del mercat. Si no que, alhora que ajuda a reduir el colesterol i preveu l'Alzheimer.

Un peix perfecte per a aquesta temporada, alt en Omega-3 i molt econòmic

Les propietats de la sardina són moltes i molt beneficioses per a la salut. Començant perquè aquest peix és una font excel·lent de proteïnes, que enforteix l'organisme.

A més, conté minerals com el calci, potassi, fòsfor, zinc i vitamines A, B i C. El seu contingut en B12 combat els problemes estomacals, estimula la formació de glòbuls vermells i manté el sistema nerviós central.

I no només això, aquesta vitamina ajuda a mantenir l'estat d'ànim en equilibri. El que és físic també és mental i viceversa, i el peix és un dels millors aliments per activar la nostra activitat cerebral.

Els 2,2 g d'Omega-3 per cada 100 g, la sardina contribueix a reduir el colesterol i les malalties cardíaques, alhora que beneficia el funcionament del cervell, prevenint l'Alzheimer.

Els beneficis per a la salut de consumir sardines continuen. Prevenen l'osteoporosi i ajuden en la fixació de minerals als ossos.

També col·laboren en el subministrament d'energia, prevenen l'anèmia o bé redueixen el risc de diabetis. A més de millorar l'estat del cervell, protegir-nos de malalties cardíaques i enfortir ungles i cabells.

Com consumir i preparar la sardina?

La Fundació del Cor destaca la importància d'incloure la sardina a la dieta mediterrània. Pots integrar la sardina de manera senzilla als àpats diaris.

Podem acompanyar-la o afegir-la a amanides o combinar-la amb pastes i salses fresques. O, simplement, preparar-les al forn o a la graella, on la pell queda cruixent i molt saborosa.

En comprar sardines fresques, és crucial assegurar alguns detalls. Que tinguin ulls brillants, carn ferma, estiguin netes i tinguin escates amb un color tornassolat.

Aquests indicadors garanteixen la qualitat del peix que estàs escollint per gaudir dels seus beneficis per a la salut. Un peix que sempre tens a la teva disposició, és bo i és dels més barats. No es pot demanar res més!

➡️ Societat

Més notícies: