Muntatge d´un home pensatiu, un edifici i una piscina

SOCIETAT

Si no pagues les despeses de la comunitat, et poden prohibir accedir a la piscina?

Aquell veí que no estigui al dia amb el pagament de les quotes, s'arrisca que la junta de propietaris actuï contra ell

Ara que s'acosta l'estiu, els veïns que tenen accés a una piscina per fer-hi una capbussada, l'aprofitaran al màxim. Això sí, potser no tots la gaudeixen. En cas que un dels veïns no estigui al corrent de pagament de les despeses de comunitat, la junta de propietaris podria prohibir-li el pas a aquest lloc.

Així ho estableix l'article 21.1 de la Llei de Propietat Horitzontal. Aquells que no estiguin al dia amb les despeses de la comunitat, hauran d'afanyar-se per no quedar-se sense piscina els mesos més calorosos de l'any.

Als veïns que no paguin les despeses de comunitat, podran prohibir-los fer servir la piscina

"La junta de propietaris podrà acordar mesures dissuasives davant de la morositat pel temps en què es romangui en aquesta situació", exposa la llei.

Muntatge amb una piscina exterior amb escala i un cercle amb dos inflables

Parla la llei de mesures com "l'establiment d'interessos superiors a l'interès legal o la privació temporal de l'ús de serveis o instal·lacions. Sempre que no es puguin reputar abusives o desproporcionades o que afectin l'habitabilitat dels immobles".

En declaracions a La Razón, des del Col·legi Professional d'Administradors de Finques de Madrid (CAF Madrid), deixen clar que per tirar endavant aquestes mesures necessiten aprovar-se per majoria simple.

Això sí, en cas que la comunitat de veïns tingui la intenció d'executar-les com a clàusules estatutàries, el 100% dels veïns han de donar el seu ok.

Muntatge de fotos d'un bloc de pisos i al costat una mà subjectant diversos bitllets d'euros

No podreu utilitzar la piscina comunitària fins a saldar els deutes pendents

La prohibició d'accedir a la piscina dura tant com el temps que estigui sense pagar les quotes de la comunitat el veí morós. "Aquestes mesures s'aplicaran per a les quantitats que es deuen, des de l'adopció de l'acord", expliquen des de CAF Madrid.

Alhora, aquesta prohibició d'entrar a les zones comunes de la comunitat de veïns "no tindrà caràcter retroactiu". S'executarà únicament "després que entri en vigor aquesta mesura i no s'aplicarà a aquells que hagin tingut lloc posteriorment".

Un altre dubte que aclareixen els experts és si cal que tots els propietaris paguin la conservació i manteniment de la piscina si alguns no volen fer-la servir.

Segons el CAF, "els propietaris estaran obligats a contribuir al pagament de les despeses derivades de la seva conservació i manteniment per als quals està concebuda la instal·lació, llevat que expressament s'indiqui al títol constitutiu o als estatuts que únicament sufragaran les despeses els propietaris dels habitatges".

➡️ Societat

Més notícies: