Una oficina de l'Agència Tributària, amb diversos bitllets a la part inferior dreta i al cercle un mòbil amb el logo de Bizum

SOCIETAT

L'última novetat de Bizum causa furor: el que podràs pagar a partir d'aquest any

Es podrà pagar impostos de manera molt més senzilla gràcies a Bizum, encara que de moment no ho permeten totes les comunitats

Bizum és una app coneguda per tots des de fa anys i cada vegada és més utilitzada al nostre país. Serveix per fer transferències de determinades quantitats de diners i especialment la fan servir molt els joves per fer enviaments de quantia reduïda.

Això sí, ara s'ha sabut que amb Bizum també es podran pagar impostos. En els darrers dies, la Comunitat de Madrid s'ha unit a altres autonomies per donar via lliure en el pagament de taxes i impostos a través d'aquesta aplicació.

És una mesura que busca minimitzar certs tràmits administratius molestos i donar una nova possibilitat més còmoda i àgil als ciutadans en les seves obligacions fiscals.

Bizum ja permet pagar impostos a algunes zones d'Espanya

Isabel Díaz Ayuso ha reivindicat aquesta nova manera de pagar impostos a través de l'aplicació d'enviament de diners. El cas és que ja està operativa per abonar taxes i preus públics com a Ensenyaments de Règim Especial (música, dansa i idiomes) o taxes per expedició de títols o de certificats.

La presidenta de la Comunitat de Madrid va exposar que, d'aquí a unes setmanes, també es podrà utilitzar Bizum per pagar els tributs de gestió autonòmica. Parlem de Transmissions Patrimonials, Actes Jurídics Documentats i Successions i Donacions.

De moment, s'han adherit a aquesta mesura de pagar impostos per Bizum diverses comunitats. Per exemple: Catalunya, Galícia, Illes Balears, Extremadura, Castella i Lleó o el País Valencià.

A més, ciutats com València, Cadis, Burgos, Toledo i Logronyo han donat accés a pagar impostos locals i autonòmics per mitjà d'aquesta aplicació.

Exemples d'autonomies i ajuntaments. amb servei de pagament d'impostos per Bizum


ÀMBIT TERRITORIAL

LOCALITZACIÓ

Comunitats Autònomes

Catalunya, Comunitat de Madrid, Galícia, Balears, Extremadura, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó

Ajuntaments

València, Burgos, Cadis, Logronyo, Toledo, Coslada

Es tracta d'una gestió molt senzilla, encara que només es pot fer amb les entitats bancàries que disposin de Bizum per a comerços. Si ens centrem a Catalunya, Bizum us demana el número de telèfon i si està donat d'alta en alguna entitat bancària que ofereix aquest servei, podreu seguir endavant amb el pagament.

En l'àmbit local, ajuntaments com el de Coslada (Madrid), és un altre exemple de donar facilitats als ciutadans per pagar impostos amb Bizum. Per saber més llocs que et permeten fer aquests pagaments, entra al web de l'Agència Tributària per veure si aquesta opció està activada a la teva comunitat o ajuntament.

➡️ Societat

Més notícies: