L'OCU llança un avís sobre una coneguda vitamina: 'Compte amb no passar-se'
L'OCU vol alertar sobre el risc de tenir una quantitat elevada d'aquesta vitamina al nostre organisme
La vitamina B3 és coneguda per molts beneficis. Però com passa moltes vegades, quan alguna cosa és present en quantitats altes no sempre és recomanable. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet ressò d'un estudi que adverteix sobre la vitamina B3.
La suplementació de vitamines com la B3 no sempre comporta beneficis. I això és una cosa que l'OCU vol deixar molt clar a totes aquelles persones que hi recorren. Hi ha riscos que moltes vegades és molt fàcil evitar córrer-los.
En aquest cas, l'OCU ha fet servir un text de Nature Mecidine per advertir sobre el perill d'un excés de vitamina B3. Ha deixat clar que, encara que pugui tenir coses bones, cal anar amb compte. I és que al final pot resultar perjudicial per a la nostra salut.
L'OCU reconeix els beneficis de la vitamina B3
La vitamina B3 té les seves parts bones, no es pot negar. Mateixament, l'OCU ha volgut ressaltar el bo que aporta al nostre organisme. Principalment, se la coneix pel paper que juga a l'hora d'acabar amb el conegut com a colesterol dolent.
És a dir, contribueix al bon funcionament del nostre cor, encara que sempre tenint un control. Així mateix, té un paper protagonista en el metabolisme d'hidrats de carboni, proteïnes i greixos. Per tant, la vitamina B3 és necessària pel bon funcionament del nostre cos.
Com bé indica l'OCU, la vitamina B3 es pot trobar a diferents aliments. Aquests són carns, peix, ous, lactis, cacauets, nous, cereals de blat i llevat de cervesa. Són opcions molt fàcils d'incloure a la nostra alimentació diària per obtenir l'aportació necessària d'aquest nutrient.
Els riscos de l'excés de vitamina B3 de què avisa l'OCU
Al mateix temps que l'OCU ha destacat tots els beneficis, també ha volgut llançar un avís. I és que a l'estudi sobre el qual es basa l'article s'adverteix del risc d'un excés de vitamina B3. Nature Medicine afirma que un consum excessiu del nutrient pot suposar un factor de risc cardiovascular.
L'OCU explica que hi ha moltes persones que recorren a la suplementació d'aquesta vitamina sense que sigui necessari. Hi ha casos que sí que són justificats per raons mèdiques. En altres, però, es tracta d'una decisió personal que no sempre és encertada.
La vitamina B3 és hidrosoluble, per això s'expulsa amb l'orina i és complicat que s'acumuli en concentracions tòxiques. Això tenint en compte que amb una dieta equilibrada tindrem la quantitat necessària per al nostre cos. Si ja recorrem a la suplementació és quan l'OCU adverteix que hi pugui haver risc.
Més notícies: