Muntatge amb radiador blanc de fons i cercle vermell amb persona tancant la vàlvula d'un radiador
SOCIETAT

L'OCU explica com purgar els radiadors abans d'encendre'ls quan faci fred

T'evitaràs molts problemes si purgues així els radiadors de casa teva, a més que aconseguiràs que tots escalfin igual

Cada vegada que arriba el fred, molts temen que la calefacció de casa no funcioni correctament. I saben que la millor manera perquè rendeixi eficientment és purgar els radiadors i equilibrar el sistema de calefacció.

Si ens volem estalviar uns quants euros i que la factura a final de mes no faci tremolar la nostra butxaca, hem de posar a punt la calefacció de la llar. L'OCU ha publicat un article que necessitem seguir rigorosament per evitar que ens agafi el toro.

En primer lloc, cal recordar que podem trobar purgadors automàtics, on l'aire s'expulsa per si mateix, i els manuals. En aquest segon tipus de purgadors, hem de ser nosaltres els que duem a terme tot el procés.

L'OCU us indica pas a pas com has de purgar els radiadors de casa

Sempre es recomana que abans que arribi l'època de posar la calefacció ens disposem a purgar els radiadors. Per començar, segons l'OCU, si sentim sorolls estranys al sistema, serà un senyal que hem de realitzar el procés com més aviat millor.

El purgat l'hem d'emprendre sempre amb la calefacció apagada i el radiador ha d'estar fred. Quan no hi ha moviment al circuit de calefacció, l'aire pesa menys i s'ubica a la zona superior del radiador. Així, serà molt més senzill executar el purgat.

Cal tancar la clau de pas d'aigua al radiador. I un consell és començar pel que estigui més proper a la caldera. D'aquesta manera continuarem el sentit del flux de l'aigua dins del sistema de calefacció.

Després, gira la vàlvula de purgat a la part alta del radiador. Això sí, l'has de tenir oberta fins que surti aigua de manera continuada. Així, hauràs de fer-ho a cadascun dels radiadors de casa teva. Un cop finalitzis aquest procés has de revisar la pressió de l'aigua de la caldera. No oblidis que ha d'estar entre 1 i 1,5 bars.

Posa remei als problemes amb algun dels teus radiadors

Després de tot, podries trobar-te amb certs problemes i el més greu és que els radiadors no escalfen bé quan poses la calefacció. Si n'hi ha que escalfen més que altres, podem tancar una mica les claus situades a la part inferior del radiador d'aquells més calents. Així, podem anivellar els altres.

Aquest 'detentor' o clau de sortida d'aigua del circuit podria estar tancat, i per això el radiador en qüestió no es podria escalfar. Ara ja saps com posar a punt tots els radiadors de la casa per a aquesta temporada de fred que ja es comença a notar a Espanya.