Muntatge fotogràfic entre una imatge de la nutricionista Júlia Farré i una imatge de fons de dos avis cuinant
SOCIETAT

La nutricionista Júlia Farré assenyala 4 errors que fan la gent gran a la cuina

Júlia Farré recomana no realitzar les següents accions davant de la cuina, ja que no són beneficioses per a la salut

És clar que la cuina està de moda, sobretot entre la gent gran. Cuinar nous plats i perfeccionar les receptes, són algunes de les pràctiques que realitza el col·lectiu al seu dia a dia. Tot i això, segons la nutricionista Júlia Farré, aquest col·lectiu fa alguns errors a la cuina.

Tot i que Júlia Farré assenyala aquest col·lectiu com el més vulnerable davant aquests errors, la realitat és que són comportaments que podria fer qualsevol persona. Recentment, ha aparegut al programa Tot Es Mou d'Helena García Melero, per detallar de què es tracten aquests errors.

Júlia Farré assenyala 4 equivocacions que pots fer a la cuina

Júlia Farré assenyala 4 comportaments que es fan a la cuina i que no són bons. Ho ha fet a TV3 , on ha detallat de què es tracten.

La primera fallada està relacionada amb la sensació de manca d'energia. Segons apunta Júlia Farré, és molt comú que el col·lectiu se senti cansat, amb manca d'energia. Davant d'aquesta sensació, el més fàcil és recórrer als excitants. Normalment, es prenen un cafè que s'acompanya amb una galeta o alguna cosa que aporti una mica de sucre.

Doncs bé, això ens aporta una energia falsa. Segons indica, “si es té una manca d'energia, això no se solucionarà ni a base de cafeïna ni de sucres simples”.

Júlia Farré: "La fruita és un sopar pobre en proteïnes"

La segona sentència que ha assenyalat Júlia Farré és el comportament d'arribar als sopars amb poca gana. Dir: "no tinc gana, com qualsevol cosa, no és bo", indica. No ho és perquè aquesta "qualsevol cosa", sovint, acaba sent fruita, cosa que significa un sopar pobre en proteïnes i ric en sucres.

Júlia Farré indica que sopar només una amanida tampoc no és bo, i és una cosa que moltes persones estan acostumades a sopar. Segons indica, "és un sopar amb poca fibra i, a més, segurament li acabis posant formatge, per això significa greixos".

"A aquests sopars de poca cosa, sovint els falten els nutrients que necessitem i en tenen d'altres que potser no ens fan tanta falta", detalla Júlia Farré.

Júlia Farré: "Eliminar aliments que engreixen no és la solució"

Un altre dels errors que ha comentat Júlia Farré està relacionat amb el fet d'eliminar aliments que s'engreixen. Tal com indica Júlia Farré, hi ha molta gent gran que fa dietes molt restrictives que consisteixen a eliminar la pasta, l'arròs i el pa. Doncs bé, això també és un error.

Finalment, el quart error de què parla Júlia Farré està relacionat amb l'exercici físic. Molts surt molt a passejar, però segons indica la Júlia: “No és el mateix passejar que caminar”.

"Quan passegem l'únic que fem és agafar gana. Per això, anar a caminar està molt bé, però per mi anar a caminar és posar-se roba i sabates còmodes i caminar a un ritme en què no pots anar parlant", indica.

➡️ Societat

Més notícies: