Imatge d'un cotxe amb un agent de la Guàrdia Civil i una altra de diversos bitllets d'euros
SOCIETAT

La Guàrdia Civil assenyala els conductors a qui multarà amb 1.000 € i 6 punts

La Guàrdia Civil intensificarà els controls durant el període nadalenc, on es multipliquen les trobades socials

La Guàrdia Civil adverteix tots els conductors d'una possible multa a què es poden enfrontar aquest Nadal. Seria de fins a 1.000 euros i 6 punts de retirada al carnet.

Tant l'Institut Armat com la DGT posaran el seu afany durant aquestes jornades festives perquè cap persona s'excedeixi al volant. En aquesta època són habituals els sopars i dinars amb companys i amics. I sempre hi pot caure alguna copa de més abans d'agafar el cotxe.

Des de la Guàrdia Civil recorden que l'única taxa segura és 0,0%. Insisteixen, a més, que encara que se circuli amb unes taxes d'alcoholèmia dins dels marges permesos, el risc d'accident s'incrementa.

Tant als nuclis urbans com a les diferents carreteres del país s'establiran diferents controls. Tot amb el propòsit que ningú no condueixi després d'haver ingerit alcohol o drogues.

Les multes per conduir begut

La multa per superar els límits d'alcohol permesos anirà des dels 500 fins als 1.000 euros. La primera sanció l'aplicarà la Guàrdia Civil sobre els que registrin una taxa d'entre 0,25 i 0,50 mg/l d'alcohol en aire espirat. A més, se li retiraran 4 punts del carnet de conduir.

Sancions per conduir amb taxes d'alcohol

Taxa d'alcoholMulta econòmicaPèrdua de punts
De 0,25 a 0,50 mg/l500 €4 punts
De 0,50 a 0,60 mg/l1.000 €6 punts
Més de 0,60 mg/lDELICTE PENAL
Multa per determinar segons el cas
Treballs en benefici de la comunitat
Pèrdua del permís de conduir de 1 a 4 anys
Reincidents1.000 €De 4 a 6 punts

En cas de superar els 0,50 mg/l d'alcohol en aire espirat, fins als 0,60, la penalització pujarà fins als 1.000 euros. La pèrdua de punts, per la seva banda, serà de 6. Però si supera els 0,60 mg/l ja serà considerat com un delicte, amb tot el que això comporta.

Des de la Guàrdia Civil recorden que aquells que siguin reincidents, que ja hagin estat sancionats anteriorment, s'hauran d'enfrontar a una multa de 1.000 euros. Els punts que se li retiraran rondaran entre els 4 i els 6.

La Guàrdia Civil lluita per reduir la sinistralitat

La Guàrdia Civil recorda en un missatge a xarxes socials que no és només per la multa. Hi ha molt més en joc quan agafem el vehicle després d'haver ingerit alcohol o substàncies prohibides. L'any passat, la Fiscalia de Seguretat Viària va imposar 59.461 condemnes per aquest tipus de delictes.

Des que entrés en funcionament el permís per punts, un 13% dels punts retirats tenien relació amb les taxes d'alcoholèmia. Es conduïa per sobre del permès legalment.

A més, la ingesta d'alcohol es manté com la segona causa de mort a la carretera, i és una de les coses de què la Guàrdia Civil sempre avisa. Va estar present al 14% dels accidents que es van saldar amb alguna víctima el 2022.