Muntatge amb un plat amb tres tacos mexicans i un cercle amb una dona a punt de menjar-se un taco

SOCIETAT

Soc nutricionista i t'ensenyo a preparar la recepta de tacos mexicans més saludable

Per celebrar el Dia Mundial dels Tacos, que millor que una recepta per gaudir-los típicament i de manera saludable?

El dia 31 de març se celebra el Dia del Taco, la qual és una data assenyalada per a tots els mexicans. Els tacos són un dels plats més típics i simbòlics de la gastronomia mexicana, per la qual cosa tenir un dia de festa destaca el seu valor tant nutricional com cultural.

Tenen el seu origen a l'antiga cultura mexicana, on les truites de blat de moro eren un aliment imprescindible. Han anat evolucionant al llarg dels segles, arribant a incloure una gran varietat de farcits, des de carn rostida fins a marisc, verdures i altres.

Avui dia, els tacos són fonamentals en la cultura gastronòmica mexicana, i ha esdevingut un plat estimat i reconegut internacionalment. I que millor que celebrar aquest dia que amb una versió d'aquest plat al més pur estil d'una nutricionista.

Els tacos més típics a Mèxic

Primer, cal entendre que la base dels tacos és la truita de blat de moro, la qual tindrà diferents mides depenent del taco, però és el que dona l'estructura al taco.

Després trobem el farciment que, tal com us deia, hi ha una infinitat d'opcions. Finalment, la salsa també és un punt clau del taco.

D'aquí entre els tacos més típics trobem:

  1. Tacos al pastor: estan fets amb carn de porc marinada amb una barreja d'espècies i xilis. Després és rostida en una virolla i se serveix amb pinya, ceba i coriandre.
  2. Tacos de carnites: aquests s'omplen amb carn de porc cuita lentament al seu propi greix fins que estigui ben tendra i daurada. Posteriorment s'hi afegeix ceba, coriandre i salsa.
  3. Tacos de bistec: estan fets amb carn de cap de bestiar rostida o a la planxa, i se serveixen amb ceba, coriandre i salsa.
  4. Tacos de peix o gambeta: es fan amb peix o gambetes fregides en una massa cruixent, i se'ls afegeix col ratllada, salsa i crema.

A més, per als que els prefereixen sense carn, també n'hi ha de papa o de camperols. Sigui com sigui, hi ha infinitat d'opcions per celebrar el Dia del Taco com més t'agradi.

La recepta d'una nutricionista per fer tacos saludables

Ingredients per a 4 tacos

INGREDIENTSQUANTITAT
Truites de blat de moro o de blat integral4 unitats
Pit de pollastre tallat a tires200 g
Pebrot vermell a tires1 unitat
Pebrot verd a tires1 unitat
Alvocat a rodanxes1 unitat
Ceba morada a tires1 unitat
Suc de llima1 llima
Fulles de coriandre fresques
Salsa a la teva elecció

Farciment de pollastre kebab d'Aldi i Eroski
Prepara tacos saludables a casa i de la manera més fàcil | e-noticies.cat

Passos a seguir

  1. Escalfa les truites de blat en una paella fins que quedin lleugerament daurades pels dos costats i mantingues-les calentes.
  2. En aquesta mateixa paella, cuina el pollastre fins que estigui daurat i cuit del tot.
  3. Afegeix els pebrots i la ceba a la paella i cuina'ls fins que estiguin tendres però encara cruixents.
  4. Per emplenar els teus tacos, col·loca una porció de pollastre i verdures a cada truita, després afegeix les rodanxes d'alvocat, unes fulles de coriandre i el suc de llima per sobre.
  5. Serveix els tacos amb la teva salsa preferida i gaudeix d'aquest festí de sabors mexicans.
➡️ Societat

Més notícies: