Muntatge amb una persona amb les dues mans a la panxa i un cercle amb diversos aliments típics d'un esmorzar
SOCIETAT

Soc nutricionista i aquests són els 5 esmorzars que més perjudiquen i has d'evitar

Avui dia em trobo amb molta simptomatologia digestiva, per la qual cosa està bé evitar la inflamació ja al matí

Primer, cal començar amb el més important, i és desmentir que l'esmorzar és el menjar més important del dia. Com a nutricionista, t'he d'advertir que es tracta d'una llegenda urbana promoguda per un senyor el cognom del qual era "Kellogg's".

Amb això tampoc estic dient que hàgim d'evitar l'esmorzar, per res. Simplement el missatge és clar: si t'agrada esmorzar, fes-ho i, si no et ve de gust menjar res al matí, no mengis. Fàcil i ràpid.

El problema acostuma a venir de la qualitat d'aquest esmorzar, ja que molta gent opta per opcions ensucrades, refinades, amb greixos de mala qualitat… I la veritat, per esmorzar una cosa així, prefereixo que no esmorzeu.

Els 5 esmorzars que més desaconsello com a nutricionista

A més, aquest tipus d'esmorzars que us comentava, poden afectar negativament la teva salut, concretament la salut digestiva. Poden fer que ja des de primera hora del matí et sentis amb inflor, i ja no puguis treure-te-la en tot el dia. Per això, aquests són els 5 esmorzars més inflamatoris que cal evitar:

1. Cereals ensucrats

Aquest tipus de cereals tenen grandíssimes quantitats de sucres afegits i farines refinades. Aquests ingredients poden augmentar la inflamació, per la qual cosa és important evitar-los.

Per això, és molt millor que optis per cereals sense sucre o civada natural. Sí que és cert que és més insípid, però sempre els pots acompanyar de sucre per donar-los el toc dolç.

2. Brioixeria

Si els cereals ja porten ingredients de mala qualitat, en el cas de la brioixeria se superen. No només porten sucres i farines refinades, sinó que a la llista també cal afegir-hi greixos trans i additius químics. Vaja, una bomba per a la teva salut digestiva.

Si ets dels que prefereixen esmorzar dolç, no hi ha problema, però sempre serà molt més saludable si ho fas tu a casa i evitant al màxim el sucre que hi afegeixes.

3. Sucs casolans o comercials

Espero que a aquestes altures ja sapigueu que el suc, per molt que sigui casolà, no és saludable i gens comparable amb la peça de fruita sencera.

Aquests tenen molt sucre i molt poca fibra, per la qual cosa també produeixen un pic de sucre a la sang (igual que els cereals i la brioixeria).

Podem consumir-los de forma ocasional, però sempre és molt millor consumir la peça de fruita, per molt casolà que sigui el suc.

4. Pa blanc i pa de motlle

El pa blanc és un aliment fet amb farines refinades, per la qual cosa ho hem d'evitar completament. A més, alguns pans blancs o pans de motlle, estan carregats també de sucres, per la qual cosa poden tenir un efecte similar als cereals ensucrats.

Sempre hem de decantar-nos per pa integral, ja que ens mantindrà saciats durant més temps, no tindrem un pic de sucre a la sang i, a més, la fibra ens protegirà intestinalment.

5. Embotits de mala qualitat

Aquest tipus d'embotits contenen greixos de mala qualitat, és a dir, molt de greix saturat. També contenen conservants i additius químics. Per això, és important que ens fixem en els ingredients de l'embotit i optem per aquells que tenen un mínim de 85% de carn.

➡️ Societat

Més notícies: