Policia portant un DNI a la mà
SOCIETAT

La novetat amb el DNI acaba d'arribar a Catalunya i molts agrairan

La nova modalitat 'DNI Exprés' permet renovar el document, sense necessitat de portar una foto personal

La modernització està arribant a les comissaries de la Policia Nacional de tot Espanya, amb un progrés gradual en l'adaptació a nous mètodes per fer tràmits comuns. La darrera novetat anunciada està relacionada amb la renovació del DNI, abordant un dels principals obstacles per als ciutadans en aquest procés.

Fins l'any passat, el pagament en efectiu era l'única opció per als ciutadans, però ara s'ha introduït la possibilitat de pagar amb targeta. Un altre inconvenient persistent era la necessitat de presentar una foto de mida carnet en renovar el document, encara que això podria canviar en uns mesos.

El DNI Exprés arriba a Catalunya per a simplificar el tràmit

Muntatge d´un DNI al costat d´un cotxe patrulla de policia

A la comissaria de Policia Nacional de Lleida s'ha implementat el ' DNI Exprés '. Aquesta modalitat permet renovar el DNI sense haver de portar una foto de carnet. La mesura busca agilitzar els tràmits i facilitar tant els ciutadans com els funcionaris de la policia.

El sistema 'DNI Exprés' permet atendre simultàniament dos ciutadans i garanteix la privadesa, sempre que la renovació sigui simple i no requereixi canvis en les dades. La màquina que valida la informació del document d'identitat fa una foto del ciutadà per completar la renovació del DNI.

Sistema d'autogestió

Aquest sistema d'autogestió, que requereix cita prèvia, està dissenyat per a renovacions simples i elimina la necessitat de fer una fotografia. Des de Lleida destaquen la seva rapidesa, qualitat i seguretat.

A més, s'ha anunciat la implementació d'un sistema per gestionar les cites prèvies a la sala d'espera, en observar la seva utilitat als centres sanitaris.

El subdelegat del Gobierno a Lleida, José Crespín, ha assenyalat que el Ministeri de l'Interior ha estat treballant en la modernització dels processos documentals per facilitar els tràmits als ciutadans. En aquest sentit, ha destacat la possibilitat de pagament amb targeta implementada l'any passat.

➡️ Societat

Més notícies: