Els iogurts de stracciatella són una novetat de Mercadona
SOCIETAT

El nou iogurt de Mercadona que recomanen els nutricionistes no em convenç del tot

Sí que és cert que té uns bons valors nutricionals, però pel que fa al sabor, ja no hi estic tant d'acord

Hi ha vegades que veus tant un producte per les xarxes socials que no ho pots evitar provar. A més, en aquest cas, almenys al meu Mercadona ho segueixen marcant com a novetat. Sí que és veritat que ja fa un mes que es ven a les diferents botigues de la cadena.

És el iogurt + proteïnes amb sabor stracciatella amb 0% de matèria grassa. A molts llocs pots llegir les bondats d'aquest producte nutricionalment parlant. D'altra banda, també destaquen que té un sabor realment bo i que Mercadona ha encertat de ple amb aquest producte.

Aquesta línia de productes la conec perfectament, ja que acostumo a menjar aquests iogurts i també n'he provat d'altres com el flam. Per això, vist tot el que s'havia dit d'aquest producte en xarxes socials els vaig comprar pensant que m'encantaven. No sé si va ser perquè tenia les expectatives molt altes o què, però realment m'he emportat un desengany amb ells.

Els nutricionistes ho consideren "molt top"

Navegant per les xarxes pots veure diversos vídeos que han dedicat a aquests iogurts. Un és l'assessor de nutrició Mario Ortiz, que en el seu perfil es va desfer en afalacs cap a aquest producte. Sí que és cert que si repasses la seva informació nutricional no li pots posar gaires peròs, sobretot si ho compares amb altres de similars.

A cada iogurt +proteïnes de stracciatella trobem 70 kcal, 0,4 grams de greixos saturats, 3,8 de sucres i 12 de proteïnes. Això s'aconsegueix gràcies al fet que als seus ingredients trobem llet fermentada desnatada amb trossos de xocolata amb sucre i edulcorant. No podem oblidar que aquest iogurt també promet no contenir matèria grassa.

Al vídeo, Ortiz ho compara amb l'altre iogurt stracciatella de la cadena, el grec. Aquesta versió té 159 kcal, 6,4 grams de greixos saturats, 15 de sucres i 3,4 de proteïna. La diferència és notable i en aquest punt no puc posar pegues a aquesta novetat de Mercadona.

El nutricionista Mario Ortiz, iogurts de stracciatella de Mercadona i la seva informació nutricional
Nutricionistes com Mario Ortiz destaquen els seus bons valors nutricionals | Mercadona, e-noticies.cat, @marioortiznutricion

El sabor no m'acaba de convèncer

Al punt on no estic tan d'acord amb l'opinió generalitzada que hi ha sobre aquest iogurt és en el sabor. Als vídeos que circulen per xarxes pots sentir que té un sabor molt encertat a stracciatella, però no puc compartir aquesta opinió. No després d'haver-ho provat.

En el meu cas, la part de llet és la que no m'agrada tant, ja que sembla més aviat amarga. No sé si és per influència de la xocolata, però la barreja no m'ha semblat agradable. A més, tampoc no és que tingui la potència de sabor que podria esperar.

Sí que és cert que almenys la textura és força agradable. És un iogurt dels que es podrien considerar cremosos, ja que no peca de ser massa líquid. En aquest sentit, la part làctia és cremosa i notes la presència dels trossos de xocolata barrejats.

A l'interior dels iogurts de stracciatella de Mercadona es noten els trossos de xocolata
A l'interior dels iogurts de stracciatella de Mercadona es noten els trossos de xocolata | e-noticies.cat

De tota manera, tenint en compte que la gamma de iogurts de la línia +proteïna té més sabors, prefereixo seguir amb els anteriors. Això sí, espero que la cadena segueixi traient nous sabors per continuar provant-los. I és que com he dit des del principi, nutricionalment parlant, mereixen i molt la pena.