Ni carn, ni marisc: Martín Berasategui sempre prepara això a casa seva per Nadal
El cuiner aconsella als amfitrions perquè puguin triomfar amb un plat que arrasarà entre els amants del peix
A mesura que s'acosta Nadal, les famílies comencen a planificar els menús que serviran en els tradicionals sopars i reunions. Per a aquells que busquen sorprendre els seus comensals amb un plat especial, el xef Martín Berasategui, ho té clar: el millor és no inventar.
Fer el que ja se sap és apostar i anar al que és segur. I això és el que fa ell a casa seva quan arriben aquestes dates. En especial, el cuiner encén els fogons per elaborar un plat que conquereix a tots els seus convidats: el turbot.
Martín Berasategui destaca la importància de lluir-se en aquestes celebracions sense córrer riscos innecessaris. "En aquests esdeveniments has de fer les coses que et surtin bé", comenta, subratllant que Nadal és el moment ideal per perfeccionar plats en què ja es té experiència. En aquest sentit, Martín Berasategui comparteix una recepta senzilla però infal·lible: turbot amb un amaniment d'all, caiena fresca i oli d'oliva verge extra.
El millor consell de Martín Berasategui: aliments de bona qualitat
Segons el basc, la clau està en prioritzar la qualitat dels ingredients, especialment en el peix i l'oli, ja que aquests definiran l'èxit del plat. El turbot, cuinat a la planxa, adquireix protagonisme amb un refregit aromàtic que s'elabora afegint all i caiena fresca en oli d'oliva.
El xef recomana evitar la caiena seca, ja que pot deixar un sabor menys agradable. Per potenciar el plat, s'incorpora vinagre, preferiblement de Jerez o de poma, que realça els matisos del peix. Martín Berasategui va compartir un detall tècnic que marca la diferència en la preparació: "la tècnica dels tres bolcats".
Aquesta consisteix a abocar repetidament el líquid del refregit sobre el peix per aconseguir una integració perfecta dels sabors. A més, va emfatitzar la importància de deixar reposar el plat abans de servir, una pràctica que aplica tant a carns, aus com a peixos.
Ingredients per a un turbot d'èxit
- Turbot o peix al gust
- Oli d'oliva verge extra
- All
- Caiena fresca
- Vinagre (de Jerez, poma o un altre)
Preparació
- Cuina el turbot a la planxa
- Prepara un refregit amb all i caiena fresca en oli d'oliva
- Afegeix el refregit sobre el turbot i, a la mateixa paella, bull una mica de vinagre
- Repeteix el procés d'abocar i bullir el líquid del plat sobre el turbot per intensificar el sabor.
Convertir-se en un bon amfitrió té la seva feina
Amb aquests consells, Martín Berasategui assegura que qualsevol amfitrió podrà enlluernar els seus convidats i convertir els sopars de Nadal en una experiència gastronòmica inoblidable. Això sí, la cuina sempre suposa hores d'esforç i dedicació. Encara que la satisfacció de veure els plats buits sempre és la millor recompensa.
Són molts els cuiners que en aquestes dates comparteixen les seves millors receptes. Cuidar els que més estimes a través de l'alimentació és el millor dels regals. I ara ha arribat el moment de gaudir-ne.
Més notícies: