Imatge de fons d´una persona portant un carretó de la compra al´exterior i una altra imatge d´una dona amb cara de sorpresa i una tercera imatge d´una mà amb diversos bitllets d´euros

SOCIETAT

La DGT recorda la multa que pots rebre quan surtis del supermercat amb la compra

La DGT avisa de la sanció que imposa als conductors que no deixen al lloc correcte les bosses de la compra

Encara que creguis que no poden multar-te quan fas la compra al supermercat i surts amb les bosses cap al teu cotxe, vigila. I és que potser et sorprendrà el que et pot passar.

Fa temps que la DGT va començar a posar multes per un gest que molts compradors fan quan surten amb el carret de la compra. Parlem del moment en què deixem totes les nostres bosses al maleter del cotxe. Si encara no ho sabies, et poden multar per deixar les bosses al costat del vehicle mentre organitzes la teva compra al maleter.

Si ens fixem a l'article 12.2 del Reglament General de Circulació, aquí ve especificada la "prohibició d'abandonar, dipositar o llançar objectes o materials a la via". Aquells que poguessin ser un obstacle per a la circulació o fins i tot per posar-la seriosament perill.

Vigila amb la multa de la DGT per deixar les bosses de la compra a terra

Per tant, no et descuidis i no deixis les bosses a terra a prop del teu vehicle, perquè podria ser una molèstia per a la resta de conductors i et poden multar. En aquest cas, la multa seria de 80 € i no tindries la possibilitat de sol·licitar el descompte del 50% que en altres infraccions sí que es pot demanar.

Alhora, has de saber que, si portes objectes solts dins del teu vehicle, et podrien multar amb 200 €. El millor que pots fer per evitar qualsevol mena de multa és posar totes les bosses que hagis comprat al supermercat al teu maleter. I, sobretot, comprovar abans d'arrencar el cotxe que estan totes ben subjectes i no es mouran quan et posis a conduir.

Si portes la compra solta dins del teu vehicle, la multa pujaria a 200 €

La Direcció General de Trànsit explica que aquesta multa de 200 € rau que si les bosses que portes es desplacen poden produir un risc en situacions d'emergència. I és que no és cap broma, ja que es modifica el centre de gravetat del teu cotxe si les portes així.

Per no emportar-te aquests ensurts en forma de multa, t'aconsellem que coneguis rigorosament quines són les normes de seguretat viària. T'estalviaràs molts disgustos i, sobretot, la teva butxaca no patirà quan un agent t'imposi una multa per dur a terme una d'aquestes accions prohibides.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: