Muntatge fotogràfic entre un policia i una imatge d'una estafa d'internet
SOCIETAT

Els Mossos alerten d'una nova estafa: el correu que pretén robar-te les teves dades

La policia ha emès un avís en què alerta els usuaris d'una nova estafa que pretén fer-se amb totes les dades

Les estafes al nostre país són molt recurrents. Contínuament sorgeixen noves maneres d'estafar els ciutadans. Doncs, la realitat és que els estafadors les saben totes i aprofiten qualsevol ocasió per estafar.

A través d'una trucada telefònica, un SMS, un QR o un correu electrònic fraudulent, se les enginyen com sigui perquè piquis i puguin acabar amb totes les teves dades. Davant aquest auge, és freqüent que els cossos policials vagin alertant de les diferents estafes a través de les xarxes. Precisament això és el que han fet davant d'aquesta nova estafa.

Així és la nova estafa que han detectat els Mossos

Aquest nou mètode d'estafa es tracta d'un nou cas de smishing. Aquest mètode consisteix a suplantar la identitat d'una organització per guanyar-se la confiança i robar els ciutadans sense que se n'adonin. En aquesta ocasió, no és cap òrgan ni institució de l'Estat, sinó una companyia de viatges amb un regal enverinat.

Concretament, el frau està relacionat amb un correu electrònic d'un "regal de Nadal" d'un amic. És a dir, els ciberdelinqüents estan "regalant" vols via correu electrònic, fent-se passar per una agència de viatges que t'ho envia de part d'un amic. Segons ha detectat la policia, no hi ha cap regal, sinó que es tracta d'una estafa amb què et volen robar totes les teves dades.

"Un amic t'ha enviat un regal de Nadal", la nova estafa que circula per xarxes

Així, la nova estafa que circula per xarxes, a més a més de fer-se passar per una agència de viatges, també es fa passar per un amic. Aquest, suposadament, et regala un bo d'un viatge per a dues persones. A més, com que no posa el nom del suposat amic, s'asseguren que cliquis a l'enllaç per, així, poder fer-se amb les teves dades.

"Felicitats, un amic et va regalar un bo-viatge-feliç nadal per a dues persones. Utilitzar aquest regal és molt senzill, amb només uns quants passos podràs garantir el teu viatge. Per a més comoditat, verifiqueu que la informació del vostre document sigui correcta", indiquen.

Precisament aquí hi ha el parany, si dónes a "verificar", ompliràs el formulari amb les teves dades i te les robaran. A més, segons indica la policia, el document amb les suposades dades té un fitxer que t'infectarà el dispositiu. Per això, has d'anar amb compte i intentar detectar aquest tipus d'estafes, ja que cada cop són més recurrents.