Muntatge amb cotxe de policia i amb persona utilitzant el GPS al cotxe
SOCIETAT

Compte amb el mòbil al cotxe: la multa que et pot caure encara que no l'estiguis usant

La DGT ha intensificat els controls per evitar distraccions al volant

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha intensificat la lluita contra el mal ús del telèfon mòbil al volant. Ara no només s'enfoca en l'ús del dispositiu, sinó també en la ubicació dins del vehicle. Amb l'objectiu de millorar la seguretat viària i reduir accidents, la DGT ha començat a sancionar aquells conductors que portin el mòbil mal ubicat mentre condueixen.

Fins ara, l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix ja estava penat per la llei. Tot i això, les sancions se centraven principalment en l'acte de sostenir el dispositiu a la mà. Tanmateix, la DGT ha decidit ampliar l'abast de les sancions i abordar el problema de la ubicació incorrecta del mòbil al cotxe.

T'expliquem tots els detalls a continuació.

Un mal ús del telèfon mòbil al cotxe i les seves conseqüències

L'ús del mòbil al cotxe s'ha convertit en una gran preocupació a causa de l'augment dels accidents relacionats amb distraccions. Estudis han demostrat que utilitzar el telèfon mentre es condueix augmenta significativament el risc de patir un accident.

A més, l'ús indegut del mòbil al cotxe és considerat una infracció greu que comporta la pèrdua de punts en el permís de conduir, així com una multa econòmica.

La DGT ha informat que, a partir d'ara, el telèfon mòbil només es podrà emportar al cotxe amb un suport homologat. Han explicat la importància de no portar-lo mai solt per evitar copejar-nos-hi, en cas d'accident. És important situar-lo a l'alçada del tauler de control i mai per sobre del mateix, de manera que pugui obstaculitzar la visió del conductor.

Muntatge d´un accident de cotxes i una rodona amb un policia
Un mal ús del telèfon mòbil al cotxe pot ser mortal | Industrial Photograph, e-noticies.cat

Segons la nova Llei de trànsit, la infracció per no portar el mòbil correctament pot comportar una sanció de 200 euros. Qualsevol agent et pot sancionar si el telèfon et limita la visibilitat durant la conducció en situar-se al vidre.

Segons Pere Navarro, director General de Trànsit, “el que no pot fer és manipular el mòbil mentre condueix, és un fet denunciable i comporta la pèrdua de punts”.

Per tant, han establert noves multes econòmiques i pèrdua de punts al carnet de conduir per a aquells conductors que no compleixin amb la normativa. Sobretot estan dirigides a aquells que usen el mòbil conduint i que pugui suposar un risc d'accident. "Si necessita utilitzar el mòbil, pare en un lloc adequat, efectuï les operacions que necessiti amb el mòbil, i després reprengui la conducció", va afirmar Navarro.

La DGT també ha destacat la importància d'educar els conductors sobre els perills de l'ús del telèfon mòbil al cotxe. A més de promoure una conducció responsable. En aquest sentit, s'espera que les autoescoles i les campanyes de conscienciació exerceixin un paper crucial en la reducció d'aquest tipus de comportaments.

Suports 'homologats' per fer servir el mòbil al cotxe

Per fer servir el mòbil de manera segura al cotxe, és recomanable fer ús de suports homologats i que assegurin una subjecció adequada. Encara que les normatives poden variar, aquí t'hi deixem algunes recomanacions:

Suport de parabrises

Aquests suports s'adhereixen al parabrisa del cotxe mitjançant una ventosa i permeten col·locar el mòbil en una posició còmoda i visible per al conductor.

⬇️ Punxa avall per informar-te d'aquesta ajuda que ja podràs demanar ⬇️

👨‍👧‍👦💰 AJUDA DE FINS A 1500 € SI TENS FILLS I NO TENS TREBALL ➡️

Suport de tauler de control

Aquests suports es col·loquen al tauler de control del cotxe i ofereixen una superfície plana on col·locar el mòbil. Alguns usen una base adhesiva per fixar-se al tauler de control.

Suport de reixeta de ventilació

Aquests suports s'enganxen a les reixetes de ventilació del cotxe i subjecten el mòbil de forma segura. Són una opció popular per la seva fàcil instal·lació i accessibilitat.

Suport magnètic

Aquests suports fan ús d'imants per subjectar el mòbil. Es col·loquen una placa metàl·lica a la part posterior del telèfon o a la funda, i el suport al cotxe conté un imant per mantenir el dispositiu al seu lloc.