Xocolata negra al costat d'un carret en un supermercat
SOCIETAT

La millor xocolata negra la ven Ahorramás, segons l'OCU

Ja no és que et sorprendrà el sabor i la qualitat, és que ho pots aconseguir per menys d'un euro

Els estudis que fa l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens ajuden a escollir entre la multitud de productes del mercat. Tenint en compte diferents aspectes, estableix un rànquing tenint en compte la puntuació obtinguda. Estar al número u pot fer que un producte es viralitzi i sigui tot un èxit de vendes.

Ara ha tocat el torn a la xocolata negra, un dels preferits de molts per les seves característiques. I és que dins de les xocolates és la més saludable que podem trobar, ja que és la que menys sucres conté. Això ha fet que el nombre d'adeptes a aquest dolç hagi augmentat.

Per fer aquest estudi s'han analitzat un total de 18 xocolates negres que costen menys d'un euro. Aquests havien de complir dos requisits per poder formar part d'aquesta llista. Havien de tenir més d'un 70% de concentració de cacau i que el seu greix estigués compost íntegrament per mantega de cacau.

Les millors taules de xocolata negra per menys d'1 euro

Tenint en compte les característiques que requeria l'OCU a les xocolates de l'estudi, s'ha establert un rànquing. Et donarem a conèixer el nom dels tres primers classificats. Crida l'atenció que a la primera posició ens trobem amb una marca blanca, tenint en compte que s'estudia tot el mercat existent.

3. Consum 72% Cacau

Començant pel final, el podi el tanca la xocolata negra 72% cacau de Consum sense quedar-se gaire lluny de les altres dues varietats. Si escau, la puntuació obtinguda està només un punt per sota amb un 80 sobre 100. Seguim amb el mateix format de 100 grams i el preu no varia gaire, costant 0,90 euros.

Xocolata negra 72% cacau de Consum
Xocolata negra 72% cacau de Consum | Consum

Els punts positius no són gaire diferents dels anteriors i tornen a destacar pel sabor i l'absència d'additius en la composició. En aquest cas, el primer aspecte negatiu és que únicament es ven a la zona del Mediterrani. Així mateix, des de l'OCU han apreciat que no té prou informació nutricional reflectida a l'envàs.

2. El Corte Inglés, 72% Cacau

En aquest cas, hi ha hagut un empat amb el primer, ja que El Corte Inglés ha obtingut els mateixos punts: 81 sobre 100. No obstant, la xocolata negra d'El Corte Inglés 72% té alguns aspectes en contra rellevants. Es ven també en un format de 100 grams i el preu és de 0,89 cèntims.

Xocolata negra 72% de cacau d'El Corte Inglés
Xocolata negra 72% de cacau d'El Corte Inglés | El Corte Inglés

Aquesta xocolata també pot presumir del seu bon sabor i que no conté additius en la composició. La part negativa està, en primer lloc, en la informació nutricional, ja que l'OCU considera que és escassa. Un altre dels punts negatius que us ha penalitzat és que no inclou el telèfon de contacte del fabricant.

1. Xocolata Alipende, 72% cacau (Estalvis)

A la primera posició ens trobem amb la xocolata 72% cacau d'Alipende, marca encarregada de sortir a la cadena Ahorramás. S'ha col·locat a la primera posició gràcies a una puntuació de 81 punts dels 100 que es podia obtenir. Ho pots aconseguir a la cadena Ahorromás en un format de 100 grams per 0,90 cèntims.

Xocolata negra 72% cacau de Alipende
La xocolata negra d'Alipende és la destacada per l'OCU | Ahorramas

Ha aconseguit aquesta primera posició, en primer lloc, gràcies al bon sabor. En aquest sentit, també es destaca que no conté additius ni altres substàncies no relacionades amb el producte. La part negativa és que només es ven al centre d'Espanya, i aquesta cadena no arriba a tots els punts del país.

Rànquing de les millors xocolates negres, segons l'OCU

PRODUCTE

PUNTUACIÓ (sobre100)

PREU

1) Xocolata Alipende, 72% cacau (Estalvis)
81

0,90 €

2) El Corte Inglés, 72% Cacau
81

0,89 €

3) Consum 72% Cacau
80

0,90 €