Muntatge amb el mapa radar amb la borrasca Aline i un cercle amb diversos cotxes conduint en ple temporal de pluja
SOCIETAT

Els meteoròlegs alerten del que ens ve a sobre en uns dies: 'Són les millors'

Una nova borrasca deixarà pluges intenses en molts punts de la Península

Després del pas d'Aline, que va deixar fortes pluges a diversos punts del país, el cap de setmana ens donarà un petit respir. Però serà una mínima treva, ja que en qüestió d'uns quants dies hi haurà una nova borrasca que posarà en alerta unes quantes comunitats.

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avancen que tant el dissabte com el diumenge les precipitacions seran escasses. Però totes les mirades es concentraran en aquesta borrasca que entrarà entre diumenge i dilluns.

Diversos experts en la matèria ja ho adverteixen. "Les que entren pel Golf de Cadis són les millors", apunta a la xarxa social X el meteoròleg i físic @meteomostoles. I és que s'esperen fortes pluges per començar la setmana.

"Atenció a la borrasca de diumenge/dilluns entrant pel Golf de Cadis", apunta el perfil @InfoMeteoTuit. Des de l'AEMET, JJ González Alemán, indica que “és interessant la tendència dels darrers dies que ha mostrat el model IFS-ECWMF.

S'aprecia una "profunda borrasca", que seria rècord per a aquestes dates, i que "s'enforteix" al sud de la Península. A més compta amb totes les condicions per “adquirir algun tint tropical amb una gran component convectiva”.

De fet tot fa indicar que ens trobem amb una situació totalment nova, que no s'hagi vist en anys. Aquest físic afegeix que és “probablement una nova expressió de les anòmales altes temperatures oceàniques de la zona”.

NOVETAT WHATSAPP: Nou Canal del Temps a Catalunya! Punxa aquí per a entrar ara mateix

Mapa de previsió del temps de l'AEMET pel diumenge, 22 d'octubre a la tarda
Aquesta és la previsió del temps pel diumenge, 22 d'octubre a la tarda | AEMET

Un final d'octubre passat per aigua

Després d'un començament de tardor atípica, amb temperatures estiuenques i escassetat de precipitacions, aquesta segona meitat de la tardor es presenta totalment oposada. Venim de patir un tren de borrasques que ha deixat fortes ratxes de vent i intenses pluges a gran part de la Península.

Caldrà estar atents als que esdevinguin al començament de la setmana que ve al voltant del Golf de Cadis. És possible que hi hagi un episodi de precipitacions una mica inusual en alguns punts d'Andalusia, amb importants acumulats.

També et pot interessar: Jorge Rey torna a predir el temps que tindrem a l'hivern

Temperatures màximes i mínimes per a algunes ciutats aquest cap de setmana

CIUTATT.ª DISSABTET.ª DIUMENGE
MadridMàx. 16
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 8
BarcelonaMàx. 22
Mín. 14
Màx. 22
Mín. 13
ValènciaMàx. 23
Mín. 14
Màx. 24
Mín. 13
SevillaMàx. 22
Mín. 12
Màx. 23
Mín. 15
SaragossaMàx. 20
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 8
BilbaoMàx. 21
Mín. 8
Màx. 23
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 25
Mín. 14
La CorunyaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 18
Mín. 12
BurgosMàx. 14
Mín. 4
Màx. 17
Mín. 4
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 26
Mín. 20
Màx. 26
Mín. 21