Logo de Mercadona amb la imatge del nou pit de pollastre rostida al forn
SOCIETAT

Trobo a Mercadona un dels pits de pollastre més saludables que he vist mai

Als seus ingredients s'hi pot comprovar que conté un 99% de pollastre, molt més que altres productes semblants

Intentar menjar el més sa possible fa que entris en un bucle on els percentatges del menjar tenen molta importància. En aquests podeu veure quina quantitat de carn tenen alguns embotits o elaborats com les hamburgueses. Això determina la qualitat del producte que comprarem i com n'és de saludable.

Les marques ho saben i ho solen posar com a reclam als envasos perquè cridi l'atenció. I això va ser el que em va passar a Mercadona amb el pit de pollastre rostit al forn de la marca La Carloteña. Podeu llegir que té un 99% de pollastre, una quantitat poc freqüent en aquest tipus d'aliments.

Pensant tant en els berenars com en els esmorzars, me la vaig endur a casa per tastar-la. La veritat és que esperava una altra cosa, però no em puc queixar del tot. S'agraeix que els supermercats cada cop donin més importància a la qualitat dels aliments que venen.

Aquest producte de Mercadona conté una alta quantitat de proteïnes

Et començaré a explicar el que he vist en aquest producte per la informació nutricional. Quan trobes amb un aliment que promet tenir un alt percentatge de carn, ràpidament, mires al revers a veure com és de saludable. En aquest cas, hi ha coses que m'han agradat i d'altres que no pas del tot.

En primer lloc, efectivament, conté un 99% de pit de pollastre. A aquests se sumen altres ingredients com sal, estabilitzant, dextrosa, antioxidant, aroma i conservador. És important assenyalar també que no hi ha problema perquè el mengin persones amb intolerància a la lactosa o al gluten.

Ara anem a la informació nutricional, que és on es veu el reflex dels ingredients que porta. Em va cridar l'atenció i molt positivament l'alt nivell de proteïnes que conté, concretament 26,8 grams per cada 100 de producte. Els greixos saturats i els sucres són només un percentatge residual de la seva composició, així que en aquest sentit genial.

Envàs de pit de pollastre amb un 99% de carn al costat de la informació nutricional
Aquest pit de pollastre té un alt percentatge de carn i proteïnes | e-noticies.cat

El problema ve quan veus les calories. Sí que és veritat que 125 quilocalories no és una quantitat altíssima, però podria ser inferior. Això m'ha passat amb més articles d'aquest tipus que en ser fornejats o brasejats no són igual de saludables que si els venguessin sense aquest procés.

És una opció saludable d'esmorzar i berenar

En el meu cas, els moments del dia en què més puc pecar és per esmorzar o berenar. És quan tinc gana i quan vaig a la nevera mai no se me'n van els ulls al més saludable. Per això, aquest tipus d'embotits sobre una torra de pa o coca d'arròs es converteixen en la millor opció.

Els pits de pollastre de Mercadona sobre dues torrades de pa integral
Sobre un pa integral, es poden menjar per esmorzar o berenar | e-noticies.cat

I així va ser com ho vaig tastar, això sí, sense posar-hi formatge ni res addicional per notar el sabor que té. I la veritat és que no vaig tornar a repetir, si més no amb una torra de pa integral. No és que tingui gaire gust aquest pit de pollastre, sincerament, de manera que gairebé veig obligatori haver d'afegir alguna cosa.

Per això, les vegades següents he anat provant de veure com m'agradava més. Això sí, sempre tenint en compte que no pot ser amb res que li tregui la qualitat de saludable. Per això, les coquetes d'arròs han esdevingut el millor acompanyant possible per a elles.